وفات حضرت خدیجه > تسلیت باد

حضرت خدیجه > نخستین بانوی مسلمان و همسر بزرگوار پیامبر اسلام @ است که ده سال پس از بعثت پیامبر @در روز دهم رمضان از دنیا رفت.

خدیجه2.jpg
2022-04-12 10:00:00

زندگینامه حضرت خدیجه کبری >

حضرت خدیجه > 68 سال قبل از هجرت پیامبر در مکه چشم به جهان گشود. پدر ایشان خُوَیلد بن اسد از قبیله قریش و مادرش فاطمه دختر زائده است. وی یکی از زنان برجسته قریش بود که از دوران جوانی به تجارت پرداخت و به دلیل دور اندیشی و زکاوتی که داشت به او لقب بانوی عاقل یا بانوی بانوان قریش داده شده بود. ایشان یکی از ثروتمندترین افراد زمان خود بود که همواره به نیازمندان کمک می‌کرد. برخلاف مردم قبیله خود، او هرگز به بت‌ها اعتقاد نداشت و بت‌ها را نمی‌پرستید.

 

القاب حضرت خدیجه > اولین بانوی اسلام

  • طاهره به معنی پاک سرشت
  • سیده نساء القریش یا سید نساء‌العالمین به معنی بانوی بانوان قریش یا بانوی بانوان عالم
  • ام المومنین
  • مرضیه
  • مبارکه
  • اُمُّ الیتامی
  • صدیقه
  • زکیه
  • اُمُّ الصعالیک

ازدواج حضرت محمد @ و خدیجه >

خدیجه کبری > به واسطه تجارت با پیامبر اسلام @ آشنا و شیفته ایشان شد. حضرت خدیجه در سن 40 سالگی با پیامبر که 25 سال داشت ازدواج کرد. تاریخ ازدواج ایشان 15 سال قبل از بعثت پیامبر ذکر شده است. حضرت محمد @ تا زمانی که خدیجه > در قید حیات بود همسر دیگری اختیار نکرد و پس از فوت ایشان نیز همواره به یاد ایشان بود.

فرزندان حضرت خدیجه و پیامبر@

اختلاف بسیاری بر سر تعداد فرزندان خدیجه > و پیامبر وجود دارد. در بیشتر منابع گفته شده است که همه فرزندان حضرت محمد را خدیجه به دنیا آورده است و ایشان از دیگر همسرانشان صاحب فرزند نشده است. بسیاری نیز گفته‌اند که فرزندان حضرت محمد @ و حضرت خدیجه کبری > سه پسر به نام‌های قاسم، طیب، طاهر و چهار دختر به نام‌های رقیه، زینب، ام کلثوم و حضرت فاطمه > بودند. در برخی منابع نیز تعداد پسران ایشان دو نفر به نام‌های قاسم و عبدالله ذکر شده است. به گفته برخی از محققان شیعه، حضرت فاطمه > تنها دختر خدیجه > و پیامبر @ بوده و سه دختر دیگر، فرزندان رسول خدا @ و خدیجه نبوده‌اند، بلکه دخترخوانده‌های پیامبر @ بوده‌اند. حضرت فاطمه آخرین دختر پیامبر و تنها فرزندی بود که در زمان وفات ایشان در قید حیات بود.

خدمات حضرت خدیجه > به اسلام

خدیجه کبری > نخستین زنی بود که دین اسلام را پذیرفت و این امر در شرایطی که پیامبر یاوری نداشت برای پیامبر بسیار ارزشمند و کمک کننده بود. ایشان به عنوان اولین بانوی مسلمان، نقش والایی در ترویج دین و فرهنگ اسلامی داشت و بانوان بسیاری از وی به عنوان یک الگوی زن مسلمان، درس آموختند. وی بعد از ازدواج با پیامبر اسلام @ تمام ثروت خود را در راه اسلام هزینه کرد و کمک‌های بسیاری در زمینه گسترش دین اسلام انجام داد. هنگامی که اسلام در زیر طوفان مداوم ظلم قرار داشت، حضرت خدیجه > محکم در کنار پیامبر خدا ایستاد و ایشان را در زمینه اخلاقی و مالی حمایت کرد. از رسول خدا @ نقل شده است که «هیچ مالی به من سود نبخشید، آنگونه که ثروت خدیجه > به من سود بخشید». بنا بر روایات اسلامی، پیامبر @ از اموال خدیجه > در راه کمک به آزادی بدهکاران، یتیمان و بینوایان استفاده می‌کرد.

 

علت و تاریخ وفات خدیجه کبری >

حضرت خدیجه > در سن 65 سالگی و در روز دهم ماه رمضان سال دهم بعثت (سه سال قبل از هجرت) و کمی بعدتر از وفات ابوطالب چشم از جان فرو بست. به همین علت این سال را سال عامُ الحُزْن به معنای سال غم و اندوه نامیدند چراکه پیامبر در این سال بزرگترین حامیان خود را از دست داد.

تاریخ وفات حضرت خدیجه در سال 1401

تاریخ وفات حضرت خدیجه در سال 1401 در تقویم شمسی مصادف با روز سه شنبه بیست و سوم فروردین و در تقویم قمری مصادف با دهم ماه رمضان سال 1443 است.

مقبره حضرت خدیجه کبری >

پیکر مطهر حضرت خدیجه کبری > در قبرستان مَعلاة (ابوطالب یا حَجون) که در شهر مکه قرار دارد، به خاک سپرده شد.

بیان دیدگاه