مساجد جهان در هفته‌ای که گذشت

از بازسازی مسجد ملک فیصل پس از 40 سال تا بازگشت فعالیت مساجد به وضعیت قبل از کرونا
صدور دستور بازسازی مسجد ملک فیصل پس از 40 سال، بازگشت فعالیت مساجد مصر به وضعیت قبل از کرونا و تظاهرات بحرینی‌ها در محکومیت تجاوزات رژیم اسرائیل در مسجدالاقصی ازجمله اخبار مساجد جهان در هفته‌ای که گذشت، است.
مسسسجدجهان.jpg
2022-05-15 10:00:00

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آخرین اخبار مساجد جهان در هفته ای که گذشت.

 

سنگ بنای مرکز جدید جوانان از سوی مسجد بوسنی گذاشته شد

 

 

 

به نقل از «riverfronttimes»، در طول ماه رمضان، رهبران مرکز اسلامی بوسنی در حال جمع آوری کمک های مالی برای تاسیس یک مرکز جوانان بودند.

اقدام برای ساخت این مرکز در سال 2021 آغاز شد و با وجود اینکه پیشرفت کار به دلیل بیماری کرونا به تعویق افتاد اما پایه های بتنی آن گذاشته شده و ساخت دیوارها در حال انجام است.

«دنیس ناسفوویچ» که عضو هیئت مدیره مرکز جوانان است در این باره گفت: بوسنیایی‌ها به ساختن هر ساختمانی برای میراث خود افتخار می‌کنند.

به گفته او اکثر افراد از مرکز اسلامی بوسنی در جاده «فری لیمای» بازدید می کنند تا کمک های خود را به طور حضوری اهدا کنند.

مسجد و پارکینگ مجاور برای رویدادهای اجتماعی بزرگ مانند جشن شب قدر یا عید فطر، شب های مهم ماه رمضان استفاده می شود و مرکز جوانان به جنوب شرقی، خارج از پارکینگ اضافه می شود.

همانطور که کلیساهای کاتولیک دارای نام هایی مانند کلیسای مریم یا کلیسای مسیح پادشاه هستند، نام پیشنهادی مرکز جوانان تحت عنوان «اولیا» نیز معنای مهمی دارد.

اولیا به معنای حیاط یا حیاط خانه دارای ردخت است. حیاط‌ ها درختان انگور برای سایه دارند و زیر آنها میز چوبی برای معاشرت وجود دارد.

هدف این پروژه ایجاد مرکزی برای همه مسلمانان بوسنیایی در منطقه و جامعه وسیع تر است.

این مکان شامل یک رستوران کوچک و مکانی برای بازنشستگان برای آمدن و نوشیدن قهوه است. سالن ورزشی برای فعالیت های ورزشی و عروسی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ناسوفویچ گفت: علاوه بر فوتبال، بسکتبال، والیبال، هر نوع ورزش دیگری هم در این مرکز ارائه می شود.

این ساختمان همچنین شامل یک کتابخانه یا اتاق یادبود خواهد بود که به عنوان فضایی برای تورهای آموزشی عمل خواهد کرد.

 

انجمن علمای فلسطین، تمدید بازداشت امام جماعت مسجد «اللد» را محکوم کرد

 

 

به نقل از صفا، انجمن علمای فلسطین، بازداشت شیخ یوسف الباز، امام مسجد شهر اللد توسط مقامات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.

مقامات صهیونیستی به بهانه تحریک « ​​خشونت» و «تحریک علیه نیروهای امنیتی» در پی اشغال در پی حملات صهیونیست ها و شهرک نشینان به مسجد الاقصی بازداشت کردند.

این انجمن در بیانیه ای اعلام کرد:  نیروهای اشغالگر شیخ الباز را در اواخر آوریل گذشته را در مسجدالاقصی دستگیر کردند.

در ادامه این بیانیه آمده است: تکرار دستگیری شیخ الباز توسط اشغالگران «چیزی جز ادامه سیاست بی‌عدالتی و جنایت‌کاری صهیونیست‌ها در هدف قرار دادن علما و مقدسات در فلسطین نیست».

شیخ یوسف الباز یکی از رهبران برجسته جنبش حرکت اسلامی در داخل اراضی اشغالی به شمار می رود و به خاطر مواضع خود در دفاع و حمایت از حقوق اعراب طی سال های متمادی شهرت دارد.

 

بلندگوی مساجد؛ بهانه جدید افراطی های هند علیه مسلمانان

 

 

به نقل از یورونیوز،  در ادامه اقدامات اسلام هراسانه در هند، این بار صدای بلندگوی مساجد در کلانشهر بمبئی به بهانه جدید هندوهای افراطی تبدیل شده است. «محمد اشفق کازی» واعظ اصلی بزرگ ترین مسجد بمبئی گفت: پیش از اذان،  بلندگوی مسجد را چک می کنم.

 

کازی، یکی از بانفوذترین علمای اسلامی در این کلانشهر گسترده در سواحل غربی هند گفت: « اذان نیز به یک موضوع سیاسی تبدیل شده است، اما من نمی‌ خواهم که به یک خشونت عمومی تبدیل شود».

 

کازی و سه روحانی ارشد دیگر از ماهاراشترا، جایی که بمبئی در آن واقع شده است، گفتند که بیش از 900 مسجد در غرب این ایالت موافقت کردند که صدای اذان را در پی شکایات یک سیاستمدار محلی هندو کاهش دهند.

 

«راج تاکری» رهبر یک حزب منطقه ی هندو، در ماه آوریل خواستار آن شد که مساجد و سایر مکان‌های عبادت در محدوده‌های مجاز سر و صدا قرار گیرند.

وی گفت: اگر مساجد این کار را نکنند پیروانش در اعتراض به نمازهای هندو در بیرون مساجد شعار سر خواهند داد.

 

تاکری، که حزبش تنها یک کرسی در مجلس 288 عضوی ایالت دارد، گفت که او صرفا اصرار دارد که احکام دادگاه در مورد سر و صدای بلندگوها در مساجد اجرا شود. وی از برادران، خواهران و مادران هندو خواست گرد هم بیایند و در پایین آوردن این بلندگوها یکی باشند.

 

رهبران 200 میلیون مسلمان هند این اقدام را که مصادف با عید فطر است، تلاش دیگری از سوی هندوهای تندرو برای تضعیف حقوق خود برای عبادت آزاد و بیان مذهبی -با موافقت ضمنی حزب ملی گرای هندو بهاراتیا جاناتا- می دانند.

 

بنابر گزارش شفقتنا، درگیری‌های خونین از زمان استقلال هند به ‌طور پراکنده در سراسر هند رخ داده است که آخرین آن در سال 2020 بود که در آن ده‌ ها نفر، اکثراً مسلمان، در دهلی در پی اعتراض‌ها علیه قانون شهروندی که به گفته مسلمانان تبعیض‌آمیز علیه آنها بود، کشته شدند.

 

با این حال امام مسجد بمبئی گفت:  به خواسته های هندوها عمل کردیم تا خطر خشونت بین مسلمانان و هندوها را کاهش دهیم؛ در حالی که رهبران تندروی هندو به دنبال تضعیف اسلام بودند، ما (مسلمانان) باید آرامش و آرامش را حفظ کنیم.

 

با این حال موضوع اذان فراتر از ماهاراشترا است. سیاستمداران حزب حاکم در سه ایالت از پلیس محلی خواستند استفاده از بلندگوها را در اماکن مذهبی حذف یا محدود کنند.

 

فعالیت های زیست محیطی در مسجد مسی

به نقل از «دیلی صباح»، مسجد بزرگ «مسی» که به عنوان اولین مسجد دوستدار محیط زیست فرانسه شناخته می شود، با صرفه جویی در مصرف انرژی و استفاده موثر از منابع طبیعی متمایز شده است.

شهر مسی در شهرستان اسون در ناحیه ایل-دو-فرانس با جمعیت 40٬183 نفر در کشور فرانسه واقع شده‌است.

این مسجد با پیروی از آموزه های حضرت محمد @ آماده است که اولین مسجد دوستدار محیط زیست در فرانسه باشد.

این مسجد که در مسی، حومه جنوبی پاریس ساخته شده با گنبد شیشه‌ای، مناره‌های عمدتا شیشه‌ای و پنجره‌های کف تا سقف، جلب توجه می‌کند.

 

 

این مسجد با عایق های دو جداره، سیستم گرمایش از کف و چراغ های «ال ای دی» استفاده کارآمد از منابع را تضمین می کند.

این مسجد که در سال 2019 افتتاح شد از آب باران ذخیره شده برای نظافت و آبیاری فضای سبز اطراف استفاده می کند.

 

سقف مسجد دارای پوشش گیاهی است که از اتلاف انرژی و حرارت جلوگیری می کند و اکسیژن تولید می کند.

این مسجد در مجموع 4.5 میلیون یورو (4.74 میلیون دلار) هزینه داشته و با کمک های مسلمانان در مسی و سایر نقاط فرانسه ساخته شده است.

محمود اسماعیل، رئیس شورای مسلمانان در مسی به خبرگزاری آناتولی  گفت که آنها این مسجد را بر اساس تعالیم پیامبر اکرم @ در 1400 سال پیش و اصول اکولوژی در قرآن ساخته اند.

وی با دعوت از مسلمانان در اروپا، گفت: ما به عبادتگاه های مورد احترام در اروپا نیاز داریم.

اگرچه این مسجد اولین مسجد فرانسه است، اما مطمئنا اولین مسجد دوستدار محیط زیست در اروپا نیست زیرا این افتخار به مسجد مرکزی کمبریج در شهر کمبریج بریتانیا می رسد که در سال 2019 توسط رجب طیب اردوغان،رئیس جمهوری ترکیه افتتاح شد.

این پروژه برای اولین بار در سال 2008 آغاز شده بود. تیموتی وینتر، همچنین معروف به شیخ ابدال حکیم مراد، که رئیس کالج مسلمانان کمبریج است، در به دست آوردن زمین برای مسجد نقش مهمی داشت.

بیش از 10000 نفر و گروه برای این خرید تاریخی پول اهدا کردند و گروه های ترک سخاوتمندانه ترین کمک ها را اهدا کردند. صندوق ملی قطر نیز از جمله اهداکنندگان بود.

باران که یک اتفاق مکرر آب و هوایی در بریتانیا است، هدر نمی رود زیرا توسط سیستم موجود در مسجد کمبریج ذخیره و استفاده می شود و در پشت بام مسجد نیز پنل های خورشیدی نصب شده اند.

 

فعالیت مساجد مصر به وضعیت پیش از کرونا بازگشت

 

 

 

به نقل از البوابه نیوز،  فعالیت  مساجد و زیارتگاه ها این کشور به وضعیت پیش از کرونا بازگشت و درهای مساجد در همه ساعات روز باز است.

 

به دنبال انتشار این خبر؛ حضور زائران در مسجد راس الحسین# قاهره افزایش یافت و با استقبال مردمی مواجه شد.

 

منطقه امام حسین# و خیابان المعز مملو از جمعیت زائران شد که برای زیارت ضریح اماکن متبرکه آمده بودند.

 

وزارت اوقاف مصر اعلام کرد: از روز یکشنبه (18 اردیبهشت ماه) درهای مسجد راس الحسین به صورت شبانه روزی بازگشایی شده است.

 

بر اساس این گزارش، درهای مساجد در غیر ساعت های نماز نیز باز خواهد ماند و شرایط به شکل طبیعی خود باز می گردد و کلاس های قرآنی نیز دایر خواهد بود.

 

پیش از این مساجد جامع و مساجدی که نماز جمعه برگزار می کردند، باز بودند. از روز 27 ماه رمضان نیز نماز شب در مساجد مصر برگزار شد.

 

نمایش معماری دقیق مسجد النبی@ در نمایشگاه مدینه

 

 

 

به نقل از «siasat»، نمایشگاهی که معماری مسجد النبی در مدینه را به نمایش می گذارد از روز پنج شنبه کار خود را در این شهر  آغاز کرد.

این نمایشگاه تحول معماری مسجد را از زمان ساخت آن در زمان حضرت محمد @ در 1400 سال پیش به نمایش می گذارد.

بر اساس گزارش های دریافت شده ، تمرکز اصلی نمایشگاه نیز بر توسعه آن از زمان ملک عبدالعزیز تا به امروز است.

تالار ویژه ای در این نمایشگاه به کمیاب ترین و با ارزش ترین دارایی های حرمین شریفین و آثار باستانی اختصاص داده شده است.

این نمایشگاه به دنبال برجسته کردن جنبه‌های معماری مسجد النبی و روشن کردن حریم خصوصی، موقعیت و معماری آن است.

علاوه بر این، نمایشگاه مدل‌های معماری و تاریخی منحصربه‌فردی را نیز به نمایش می‌گذارد  و مهم ترین آنها منبری است که قدمت آن به بیش از 600 سال پیش می‌رسد.

این نمایشگاه محتوای خود را به چندین زبان از طریق پانل های دیواری و صفحه نمایش های تعاملی به نمایش می گذارد تا به بازدیدکنندگان به زبان های مختلف خدمات ارائه دهد.

 

دستور بازسازی مسجد فیصل پس از 40 سال غفلت صادر شد

 

 

 

به نقل از « propakistan»،مهندس فرخند اقبال، رئیس اداره توسعه سرمایه پاکستان (CDA) دستوراتی را به کارکنان مهندسی و مالی صادر کرده است تا طرحی را برای بازسازی کامل مسجد فیصل آماده کنند.

این بخشنامه طی جلسه ای در ستاد مرکزی رئیس اداره توسعه سرمایه پاکستان صادر شد.

در چهار دهه گذشته هیچ گونه بازسازی مسجد فیصل انجام نشده است و پارکینگ ها و سرویس های بهداشتی آن نیاز به تعمیر و نگهداری دارد.

بودجه ای که این مسجد از کمک هزینه نگهداری دولت فدرال دریافت می کند از مقدار مورد نیاز برای نگهداری کلی آن کمتر است.

در نتیجه رئیس اداره توسعه سرمایه پاکستان تصمیم گرفته است که مبلغ 200 میلیون روپیه را برای این کار اختصاص دهد.

همچنین یک ریاست مجزا که یک تیم کامل باغداری، نگهداری، کارهای برقی و عمرانی را در اختیار خواهد داشت در این زمینه ایجاد خواهد شد.

نورپردازی و سولاریزاسیون مسجد نیز انجام می شود و دستورالعملی مبنی بر عدم مجاز بودن هزینه پارکینگ و صدور مجوز در داخل محوطه جهت حفظ قداست و زیبایی طبیعی به مدیریت شهرداری ابلاغ خواهد شد.

 

حضور گسترده فلسطینیان در نماز جمعه مسجدالاقصی

 

 

به نقل از «مرکز اطلاع رسانی فلسطین«،‌هزاران فلسطینی نماز جمعه را در شکوهی هر چه تمامتر در محوطه ها و صحن های مسجد مبارک الاقصی اقامه کردند. 

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین از قدس،  هزاران فلسطینی ساکن بیت المقدس و کرانه باختری و اراضی اشغالی 48 امروز نماز جمعه را در میان تدابیر شدید امنیتی ارتش و پلیس عبری در جای جای قبله نخست به جا آوردند. 

شیخ اسماعیل نواهضه خطیب مسجدالاقصی در جریان ایراد خطبه های نماز خواستار یکپارچگی امت های عربی و اسلامی برای دفاع و پاسداری از بیت المقدس و مسجد الاقصی شد.

نواهضه با اشاره به اینکه بیت المقدس آماج توطئه شوم تغییر بافت جغرافیایی و محو هویت قرار گرفته است، تاکید کرد که اشغالگری اسرائیل رو به زوال است و تاریکی بیت المقدس از بین رفتنی است. 

وی خاطرنشان کرد که هر قدر هم برخی ها درصدد تحریف تاریخ بیت المقدس و مسجد الاقصی برآیند، نخواهند توانست و تلاش های توطئه آمیز آنان در سایه پایداری فلسطینیان و پایبندیشان به حقوق حقه خود محکوم به شکست است. 

 

 

تظاهرات بحرینی‌ها در محکومیت تجاوزات رژیم اسرائیل در مسجدالاقصی

 

 

 

به نقل از «العالم» ،‌مردم بحرین  بار دیگر به خیابان‌ها آمده و حمایت خود را از فلسطینیان اعلام کردند.

معترضان با سر دادن شعارهایی تجاوزات نظامیان اسرائیلی در حق نمازگزاران و علیه مقدسات در قدس اشغالی را محکوم کردند.

بحرینی‌ها همچنین با سر دادن شعارهایی عادسازی روابط کشورشان با رژیم اسرائیل را مجددا محکوم کردند.

ملت بحرین با وجود سرکوبگری‌های فراوان رژیم آل‌خلیفه، از زمان اعلام سازش این رژیم با اشغالگران صهیونیست همواره با برگزاری تظاهرات‌های متعدد خیانت آل‌خلیفه به فلسطین و امت اسلامی را محکوم می‌کنند.

بحرین در سپتامبر سال 2020 با وساطت دولت وقت آمریکا به‌ریاست «دونالد ترامپ»، توافقنامه‌ عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس موسوم به «توافق‌های آبراهام» را امضا و رسماً با تل‌آویو روابط دیپلماتیک برقرار کرد.

    بیان دیدگاه