در دیدار رییس ستاد کانون های مساجد کشور و اعضای ستاد برگزاری جشنواره قرآنی مدهامّتان؛

تاکید علما و بزرگان حوزه بر خروج قرآن از مهجوریت با محوریت مساجد

علما و بزرگان حوزه در دیدار حجت الاسلام والمسلمین خداداده رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و اعضای ستاد برگزاری جشنواره قرآنی مدهامّتان بر خروج قرآن از مهجوریت با محوریت مساجد تاکید کردند.

1000.JPG
2022-10-02 12:50:32

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین خداداده رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و اعضای ستاد برگزاری جشنواره قرآنی در سفر یک روزه به قم با علما و بزرگان حوزه دیدار و گفتگو کردند.

 آیت الله سعیدی در دیدار با رییس ستاد کانون های مساجد استان قم:

خروجی فعالیت های قرآنی باید خارج شدن قرآن از مهجوریت باشد.

آیت‌الله سعیدی در این دیدار با اشاره به جایگاه قرآن گفت: قرآن کریم، جامع ترین و بارزترین منبع و ذخیره برای هدایت بشریت است.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه> ادامه داد:  ما قرآن را معجزه الهی آخرین پیامبر خدا می دانیم که اشرف انبیای الهی است، همان طور که شریعت و دین ایشان نیز حاکم و مسلط بر همه ادیان و مکاتب الهی است.

 وی با بیان اینکه به همین نسبت قرآن نیز حاکم بر همه کتب آسمانی است، تصریح کرد: قرآن کتاب زندگی و زمینه ساز حیات طیبه است.

 آیت الله سعیدی در ادامه افزود: اما با همه این تلاش ها می بینیم که قرآن همچنان مهجور است و لذا ما باید تلاش بیشتری کنیم تا قرآن در بین مردم رونق داشته و در زندگی آن ها مشهودتر باشد.

 وی با اشاره به مهجوریت قرآن در کلام پیامبر اکرم@ گفت: این که رسول خدا@ از چه چیزی گله می کند باید به شکل دقیق بررسی و تحلیل شود.

 امام جمعه قم ادامه داد:  فراتر از بحث حفظ و قرائت قرآن که در جای خود بسیار لازم است باید در زمینه فهم و تدبر در آیات قرآن و عمل به آن ها کار کرد تا قرآن از مهجوریت خارج شود.

 وی افزود: گاهی اوقات انسان از یک آیه قرآن، درسی می گیرد که برای همه زندگی اش کافی است و او را در مسیر سعادت و عاقبت بخیری قرار می دهد.

 آیت الله سعیدی خطاب به دیدار کنندگان تاکید کرد: این هدف در برنامه های و فعالیت های شما باید به شکل محوری دنبال شود و افراد را در مسیر زندگی قرآنی هدایت کنید.

 وی با بیان اینکه معارف قرآنی، سرمایه عظیمی است که انسان در اختیار دارد گفت: ما باید از این گنج بی نظیر به درستی در مسیر رشد و سعادت خود بهره برداری کنیم.

  تولیت آستان مقدس حضرت معصومه>تاکید کرد:  در کارهای قرآنی باید تلاش ما معطوف بر این باشد که بیش از این معارف قرآنی را از مهجوریت خارج کنیم.

  وی گفت: تلاش های شما در نظام جمهوری اسلامی ایران واقعاً قابل تقدیر است که در راستای فعالیت های قرآنی کار می کنید.

  امام جمعه قم با بیان اینکه این ها از برکات هدایت امام راحل و مقام معظم رهبری است که امروز ما از این برکات بهره مند هستیم افزود: خون پاک شهیدان پای این شجره طیبه ریخت و عزیز شدن قرآن در بین مردم از جمله این برکات است.

  آیت الله سعیدی  تاکید کرد: قرآن باید با ولایت گره بخورد و گرنه از این سرمایه عظیم بهره لازم را نمی بریم و به آیات قرآن آن طور که باید و شاید عمل نخواهد شد.

 وی خطاب به شرکت کنندگان در مسابقات گفت: قاریان و کسانی که در مسابقات شرکت می کنند باید به مفاهیم نیز توجه کرده و بکوشند که تربیت قرآنی را مدنظر قرار دهند که اگر اینگونه شود ما از کسانی که پیامبراز آن ها به عنوان افرادی که قرآن را مهجور کرده اند گلایه می کند، مستثنا خواهیم شد.

  امام جمعه قم تاکید کرد: ما هم باید همانند اهل بیت# ، شهدای کربلا و دیگر شهدا و علمای بزرگوار شویم که قرآن را از مهجوریت درآوردند.

  وی خطاب به دیدارکنندگان گفت: هزینه هایی که انجام می دهید با نیت الهی باشد تا از وسوسه های شیطانی در امان باشید.

  تولیت آستان مقدس حضرت معصومه> یادآور شد: در حوادث اخیر، در سرزمین ما به قرآن اهانت کرده و جسارت ها کردند و این برای کشوری که شیعه پیامبر و اهل بیت # است بسیار بد بود.

  وی تصریح کرد:  از این مسایل و حرکت ها باید به خدا پناه بُرد و همینطور از تأویل ها و تفسیرهایی که بعضاً صورت می گیرد که متأسفانه خالی از ولایت پذیری است.

  امام جمعه قم  خطاب به دیدارکنندگان گفت: سال به سال بکوشید تا گام مؤثری در راستای تحقق اهداف متعالی خود بردارید چراکه  قرار است خروجی این فعالیتها ، انسان های ولایتمدار و متعهد و زمینه ساز ظهور حضرت مهدی $ باشد.

  وی در پایان تاکید کرد:باید تلاش ما بر این باشد که قرآن را از مهجوریت خارج کنیم، خدا شما را در این مسیر مقدس یاری کند و مأجور باشید.در آستانه شهادت امام حسن عسکری و آغاز امامت حضرت حجت هستیم و با ولی عصر عهد ببندیم که قرآن را از مهجوریت درآوریم.

  مدیر حوزه های علمیه کشور:

مساجد باید محور فعالیت های قرآنی و فرهنگی باشد/ هنر قرآنی در مسابقات مورد توجه قرار گیرد.

 آیت‌الله اعرافی  نیز با تقدیر از فعالیت های ستاد کانون های مساجد کشور گفت: برگزاری مسابقات قرآنی مدهامتان یکی از کارهای بسیار خوب است که لازم می دانم از عوامل و مجریان این برنامه در سطح کشور تشکر کنم.

  مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: تبیین جایگاه قرآن بعد از خود قرآن، در کلام حضرات معصومین# تبیین شده و از زیباترین تصویرهایی که در باب قرآن انجام شده ، همان چیزی است که در کتاب شریف نهج البلاغه آمده است.

  وی با بیان اینکه امیرالمؤمنین به خوبی در این کتاب جایگاه والای قرآن و پیامبر و اهل بیت# را تبیین کرده اند ادامه داد: در یکی از خطبه ها امام علی# حدود 50 وصف از قرآن می کنند و بیش از 15 تشبیه در این زمینه دارند.

  آیت الله اعرافی گفت: تمام حقیقت قرآن را بی شک نمی توان با یک تشبیه ترسیم کرد و لذا حضرت تشبیه های گوناگون را مدنظر قرار داده اند. تشبیه قرآن به نور و آب و چشمه، مایه حیات، معدن و ... در نهج البلاغه وجود دارد.

  وی با بیان اینکه همه این ها برای این است که نشان دهد این کتاب عالی ترین کتاب الهی است گفت: قرآن در کتب آسمانی در قله قرار دارد همان طور که پیامبر اکرم@ نیز نسبت به انبیای الهی در قله قرار دارند.

  مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: این ها دو قله در جهان هستند که خدا با همه اسما و صفات آن ها را با دو شکل تجلی داده است.

  وی خطاب به دیدار کنندگان با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآنی در ایام ربیع الاول بسیار ارزشمند است چرا که قرآن را با پیامبر گره زده اید گفت:هر چه ما در خصوص قرآن تلاش کنیم باز هم کم است.

  آیت الله اعرافی  تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی، اقدامات وسیعی در باب قرآن کریم انجام شده است و درعرصه های گوناگون شاهد تحولات متنوعی بوده ایم.

  وی با بیان اینکه در این چند دهه در قم چندین دوره تفسیر انجام شده که بعد از المیزان واقعاً مایه مباهات است گفت: در عرصه ها و قلمروهای نوین علوم انسانی و اسلامی نیز با محوریت قرآن کارهای خوبی انجام شده و نیز مراکز متعددی در این راستا تأسیس شده است.

  آیت الله اعرافی افزود: پژوهش های قرآنی، مهدهای قرآنی، مراکز و مجلات قرآنی و رشته های متعدد از برکاتی است که پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده و سرمایه عظیمی در اختیار ماست.

  وی تاکید کرد: با وجود این تلاش ها ، هنوز کارهای انجام نشده بسیاری داریم که باید به آن اهتمام داشته باشیم به خصوص در بحث انس با قرآن هنوز باکمبودها و نواقصی روبرو هستیم که باید در صدد رفع آن ها برآییم.

  مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: البته این سخن به معنای نفی تلاش های و کارهای خوب انجام شده نیست بلکه باید بر اساس آن هدف متعالی، گام های بیشتر و بهتری برداریم.

  آیت الله اعرافی افزود:  باید کاری کنیم که دل و جان و ضمیر ما با قرآن مأنوس شود و مساجد نیز محوریت این حرکت های قرآنی و فرهنگی باشد.

  وی افزود: در حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش و محیط های عمومی و مساجد ، قرآن باید شمع جمع و پرچم برافراشته و خورشید نور افشان باشد و در سبک زندگی ما جای عمیق و ریشه دار باشد.

  مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: قرآن علاوه بر آن که منبع فیاض علوم الهی و یک منبع بی پایان است در عین حال از هر نظر یک کتاب هنری است که با هنرهای متنوع می توان قرآن را تفسیر کرد.

  وی تاکید کرد: از حیث معرفتی می توان به شکل های مختلف قرآن را تفسیر کرد اما همین محتوا را می توان در ظرف های متنوع هنری قرار داد و از این ظرفیت به درستی بهره بُرد.

  آیت الله اعرافی با بیان اینکه حدود ده هنر قدسی و مشهور را می توان در خدمت قرآن و بیان معارف آن قرار داد گفت: نهادها و ارگان ها مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می توانند وارد این عرصه شده و این هنرها را در خدمت قرآن در آورند.

  وی تصریح کرد: اگر هنر قرآنی در مسابقات مورد توجه قرار گیرد بسیار می تواند مفید و مؤثر واقع شود.

  مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: همه تدابیر ما  باید در این جهت باشد که قرآن را در عمق ضمیر و دل و جان ببریم و نباید به یک سری کارهای تشریفاتی و سطحی اکتفا کرد و باید این مهم با ظرافت ها و دقت ها صورت گیرد.

  وی با اشاره به میزبانی استان در مرحله کشوری مسابقات مدهامتان گفت: شیراز نقش کم نظیری در فرهنگ ایران و اسلام و تشیع دارد و باید از ظرفیت های دینی و حوزوی و فرهنگی آن دیار استفاده بهتر و بیشتری صورت گیرد، امیدوارم این مسابقات قرآنی باعث برکات بیشتری در منطقه فارس شود و بکوشیم که فرهنگ قرآنی را در ایران و جهان عمق ببخشیم.

  آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین خداداده: 

اساس کارهای فرهنگی توجه به مباحث قرآنی است.

 آیت الله حسینی بوشهری امروز(شنبه9مهرماه) نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه مسجد گفت:بعد از انقلاب عده ای خواستند برخی مجموعه ها را جایگزین مساجد کنند اما هیچ چیز نمی تواند جای مسجد را بگیرد.

  رییس جامعه مدرسین ادامه داد: مساجد ویژگی هایی دارد که از دیگ نهادها متمایز است و نباید اجازه دهیم محوریت مساجد کمرنگ شود.

  وی با بیان اینکه باید یک همگرایی و هماهنگی مناسب میان ائمه جماعات مساجد و هیئت امنا و دیگر ارکان مسجد باشد گفت: این همگرایی باعث می شود تا برنامه های فرهنگی و تربیتی به خوبی پیش برود و اثرگذار باشد.

   آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه اساس کارهای فرهنگی توجه به مباحث قرآنی است افزود: فعالیت های خوبی از سوی کانون های مساجد صورت گرفته و می گیرد که باید تقویت شود.

   وی با اشاره به جشنواره قرآنی مدهامتان تصریح کرد: آیات قرآن هم نقش موعظه و هم شفا و هم رحمت دارد و باعث آرامش دل ها شده و زنگارها را از بین برده و باعث شفای انسان شده و او را مشمول الطاف الهی هم در دنیا و هم در آخرت می کند.

  وی با بیان اینکه در مسابقات قرآنی نباید صرفاً بسنده به تلاوت شود هر چند که اولین گام برای آشنایی همانا تلاوت است. ادامه داد: باید به بهترین وجه تلاوت شود و قاری باید با تجوید و واژگان قرآن آشنا شود.

  رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه  افزود: گاهی اوقات در مراکز علمی ما نسبت به واژگان و مفاهیم قرآنی کم توجهی صورت می گیرد که این یک آفت است.

  وی ادامه داد: باید ابتدا روی  الفاظ و واژگان قرآنی کار شود، اما متاسفانه کمتر به آن بها داده شده است. در مسابقات نیز باید به این مباحث توجه شود و بعد وارد بحث بسیار مهم مفاهیم شویم.

  آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به نقش مهم واژگان قرآنی گفت:گاهی به تنهایی می خواهیم یک واژه را معنا کنیم و گاهی واژه را در یک جمله معنا می کنیم که باید به این نکات و ظرافت ها توجه شود.

  وی تصریح کرد: کسانی که در مسابقات شرکت می کنند باید حداقل یک دور با کلمات و واژگان آشنا شوند و بعد وارد بحث ترجمه و تفسیر شوند و آخرین مرحله تدبر در قرآن و عمل به آیات نورانی کلام وحی است.

  رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه  با بیان اینکه اساس مباحث قرآنی درنهایت این است که انسان در سایه قرآن سعادتمند شود و این نکته بسیار مهم و کلیدی است تاکید کرد:گاهی اوقات در تلاوت مشکلی نداریم و این ها خوب است اما در رفتارها و سبک زندگی قرآنی مشکل داریم که سنخیتی با آیات قرآن ندارد.

   وی با بیان اینکه باید قرآن در وجود انسان نفوذ کرده و در رفتار فرد سازندگی ایجاد کند گفت: برخی قرآن می خوانند اما زندگی فردی و اجتماعی شان قرآن و مفاهیم قرآنی بیگانه است کما این که برخی دچار غیبت و تهمت و ربا هستند و این در حالی است که آیات قرآن با این رذایل و معاصی مخالف است.

  امام جمعه قم با بیان اینکه ما باید ما افرادی را در پناه قرآن تربیت کنیم که باورمند به قیامت باشند تصریح کرد: ما با جمعیت عظیمی از جوانان مواجه هستیم که باید برایشان برنامه ریزی کنیم و لذا بی توجهی و کم توجهی به مباحث فرهنگی و دینی درباره افراد و به خصوص نسل جوان باعث آفت ها و آسیب هایی شده است.

  وی با بیان اینکه دشمن به دنبال شکار جوانان و نوجوانان ماست  و به صرف سخنرانی و پیام عمومی نمی توان جوانان را هدایت و تربیت کرد گفت: این که پیامبر اکرم و ائمه اطهار ما«طبیب دوار بطبه» بودند برای ما الگوست و همه ما چه در کانون های مساجد چه در مراکز علمی، چه دیگر نهادهای فرهنگی و ... بایداز روش اهل بیت# درس بگیریم و آن ها را در جامعه پیاده سازی کنیم.

  آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه سرمایه عظیمی در اختیار ماست و فرصت خوبی در اختیار داریم و باید قدر بدانیم افزود: کانون های مساجد باید بکوشند که به یک تشکیلات اداری صرف تبدیل نشوند، هر جا به شکل جهادی وارد امور شده ایم و بر اساس رسالت روحانیت عمل کرده ایم موفق بوده ایم.

  وی ادامه داد: هر جا شغل کارمندی برای ما اصل شد یک بحث است اما وقتی رسالت حوزوی مطرح باشد مفید خواهیم بود و مردم از ما انتظار دارند که رسالت طلبگی و روحانیت خود را به درستی انجام دهیم.

  امام جمعه قم تاکید کرد: باید کاری کنیم که خروجی فعالیت ما باعث بهبود وضعیت و اثرگذاری بر جامعه مخاطبان باشد.

  وی تصریح کرد: باید با برنامه ریزی درست و مطلوب به شکل برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت وارد عمل شویم تا به یاری خدای متعال به نتیجه مطلوب برسیم.

 آیت الله حسینی بوشهری  یادآور شد: روحانیت برای این که نسل جوان را به درستی دریابد باید با هوشیاری وارد عرصه شده و با مردم و نسل جوان ارتباط محکم تری برقرار کند.

  وی در پایان گفت: برای همه شما عزیزان آرزوی موفقیت و سربلندی دارم و بنده کانون های  مساجد را مرکز قوی می دانم که آینده ای روشن تر از پیش در انتظار آن است که البته همت و تلاش مضاعف شما را می طلبد.

 آیت الله مقتدایی: 

خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم، بالاترین توفیق است.

 رئیس شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه خواهران بیان داشت: خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم، بالاترین توفیق برای انسان است.

آیت الله مرتضی مقتدایی، نیز ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مسابقات قرآنی ابراز داشت: مسئولیت بزرگی در رابطه با مساجد برعهده شماست که ان شاءالله به برکت دعای حضرت ولی عصر# در این راستا موفق باشید.

  وی افزود: ما ارزش و احترام بسیاری برای قرآن به عنوان کلام وحی قائل هستیم و باید بکوشیم که آموزه ها و معارف قرآنی در همه جای زندگی ما ساری و جاری باشد.

  عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین گفت: هر چقدر که می توانیم باید در راستای خدمت به قرآن سرمایه گذاری کنیم و خوشحال باشیم که چنین توفیقی به دست آورده ایم که عمر خود را در خدمت به قرآن صرف کرده ایم.

  وی ضمن تأکید بر لزوم تلاش برای تقویت باورهای اعتقادی بیان داشت: هر اقدامی هم که در خدمت به قرآن و عترت انجام می دهیم باید بدانیم که در مقیاس با عظمت نعمت های الهی چیز خاصی نیست و لذا باید آگاه باشیم که هر چه تلاش کنیم، قدم کوچکی برداشته ایم و لذا باید هر روز بر کوشش و تلاشمان بیفزاییم.

  وی با بیان این که خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم، بالاترین توفیق است، گفت: خدمت به قرآن به این است که مفاهیم آیات کلام وحی را برای مردم بیان کنیم تا مردم و جوانان بدانند که در برابر آیات نورانی قرآن مجید چه وظیفه ای دارند و این که به این حقیقت ناب آگاهی پیدا کنند که عمل به قرآن، لازمه سعادت دنیا و آخرت آن هاست.

  مقتدایی با اشاره به این که همه آن چه که ما بدان در مسیر رشد و سعادت نیاز داریم، در قرآن وجود دارد، افزود: وظیفه سنگینی در راستای معرفی قرآن و ترویج معارف قرآنی برعهده داریم و به خصوص شما که در این عرصه مهم فعالیت دارید مراقب باشید که خدای ناکرده سستی و کوتاهی در کارتان وجود نداشته باشد.

  وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مراقب باشیم که شبهات باعث نشود که اعتقادات و باورهای دینی مردم به خصوص در رابطه با توحید تضعیف شود.

  رئیس شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه خواهران همچنین گفت: این باور را در مردم تقویت کنید که همه قدرت ها در اختیار خداست و تمام امور به دست حضرت باریتعالی است و اطاعت و بندگی او باعث عزت و سربلندی انسان است.

  وی با بیان این که تمسک به ثقلین، لازمه سعادتمندی و دوری از گمراهی و ضلالت است، ابراز داشت: خدای متعال ، قرآن را به عنوان ودیعه و گنجینه ارزشمند در اختیار ما گذاشته و ما باید با تمسک به قرآن و اهل بیت# زمینه سعادتمندی خود در دنیا و آخرت را فراهم کنیم.

  عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: هر کس که از قرآن و عترت پیروی کند، هیچ گاه از صراط مستقیم و راه حق جدا نشده و تا بهشت برین به مسیر خود ادامه می دهد، کما این که دوری از ثقلین، آغاز کجروی و انحراف و گمراهی است.

  وی همچنین در خاتمه گفت: آیات نورانی قرآن برای همه ما بهترین راهنماست و ان شاءالله شما در مسئولیتی که هستید در مسیر معرفی قرآن به مردم موفق و کوشا باشید.

 رئیس مرکز ارتباطات دولت با حوزه و روحانیت:

محوریت مساجد در فعالیت ها باید دغدغه مسئولان باشد.

 حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم، نیز با اشاره به این که یکی از دغدغه های جدی در دولت سیزدهم ناظر به مباحث فرهنگی و قرآنی با رویکرد مساجد است، اظهار داشت: به لطف الهی هم ریاست محترم جمهور، هم وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم دیگر مسئولان دولت به مباحث مرتبط با مساجد اهتمام و توجه لازم را دارند و بنده نیز به عنوان یک طلبه و همچنین مسئول دفتر ارتباطات دولت با حوزه و روحانیت در این راستا دغدغه مند هستیم و از هیچ تلاشی در این جهت فروگذار نمی کنم.

  وی با تأکید بر این که برای رونق مساجد می بایست از ظرفیت روحانیت به درستی استفاده کنیم، افزود: متأسفانه در حال حاضر مساجد بسیاری در کشور فاقد امام جماعت هستند و در آن ها نماز جماعت برقرار نیست و از سویی، مظلوم ترین نهاد در کشور همین مساجد می باشند که بعضاً اصلاً مشخص نیست چه کسی متولی مساجد به شمار می رود.

  عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین خاطرنشان کرد: بی شک روز قیامت در رابطه با مساجد از ما سوال می شود و ما باید در پیشگاه الهی پاسخ گو باشیم و این را هم باید توجه داشته باشیم که عمران و آبادانی مسجد در معنای دقیق کلمه به اقامه نماز و فعالیت آن ها وابستگی دارد و این که مساجد قابل توجهی در کشور عملاً تعطیل هستند باید بررسی شود و لذا نیاز به همت و تلاش هایی داریم که مساجد رونق پیدا کنند.

   وی بیان داشت: گاهی اوقات دیده می شود که اعتبارات قابل توجهی در جاهایی خارج از مساجد هزینه می شود اما وقتی به مساجد می رسیم این بحث مطرح می شود که فقط مردم باید هزینه ها را تأمین کنند.

  این استاد حوزه و دانشگاه همچنین بر لزوم تقویت کارکردهای مختلف مساجد در شرایط کنونی تأکید کرد و گفت: آن چه مهم است این که باید زمینه ای فراهم کنیم که جوانان به حضور در مسجد رغبت پیدا کنند و تنها مسجد به عنوان نمازخانه مطرح نباشد و به خصوص فعالیت های قرآنی با محوریت مساجد صورت گیرد.

  وی ابراز داشت: از سوی دیگر نباید به عنوان کانون های مساجد به برگزاری مسابقات فرهنگی و قرآنی اکتفا کرد بلکه عرصه های مهم دیگری نیز وجود دارد که باید در زمینه کارهای فرهنگی به این ها توجه صورت گیرد.

   حاج ابوالقاسم یادآور شد: باید در برخی برنامه ها و کارها یک تجدیدنظری صورت گیرد و محوریت مساجد در برنامه ها پررنگ شود، به عنوان مثال اگر قرار است بحث کتابخانه ها توسعه یابد باید این مهم نیز با محوریت مساجد انجام شود.

  وی با تأکید بر این که باید برنامه ریزی های ما به نحوی باشد که به احیای مساجد و رونق آن ها منجر شود، افزود: نکته حائز اهمیت دیگر این که باید نگاهی جامع به مسجد داشته باشیم و از ظرفیت نهادهای دولتی برای حمایت و پشتیبانی از مساجد به شکل صحیحی استفاده شود.

  رئیس مرکز ارتباطات دولت با حوزه و روحانیت همچنین گفت: همت و تلاش شما در راستای برگزاری مسابقات قرآنی ارزشمند است اما می توان از ظرفیت امامزادگان و بقاع متبرکه و همچنین هیئات مذهبی نیز استفاده کرد تا یک مسابقات فراگیر قرآنی را در کشور شاهد باشیم

  وی خواستار بهره گیری حداکثری از ظرفیت عظیم مردم در راستای رونق مساجد شد و افزود: باید مساجد محور فعالیت ها باشند و در این خصوص مسئولان چنین دغدغه ای داشته باشند و در این باب به خصوص به تدریج برگزاری مسابقات و رویدادهای فرهنگی و قرآنی به مساجد سپرده شود.

 حجت الاسلام والمسلمین خداداده تاکید کرد:

نقش مساجد در باز کردن گره های فرهنگی کشور/ استقبال 15 هزار نفر از مسابقات قرآنی مدهامتان

 حجت الاسلام و المسلمین خداداده، نیز در این دیدارها گفت: ما روحانیت و حوزه های علمیه را رکن و محور اصلی کار خود می دانیم و معتقدیم با هم افزایی و تعامل بیش از پیش با ائمه جماعات می‌توانیم رویدادهای جدیدی را رقم بزنیم.

  رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه کانون های مساجد نقش دستیاری فرهنگی را برای امام جماعت مسجد ایفا می کنند تصریح کرد: کانون های مساجد خود را زیر مجموعه امام جماعت دانسته و تحت تربیت و اشراف ایشان فعالیت می کنند تا حضور جوانان و نوجوانان در مسجد پررنگ تر شود.

  حجت‌الاسلام والمسلمین خداداده با اشاره به اهمیت همراهی و کمک حوزه انقلابی و طلاب انقلابی در عرصه بسیار مهم مسجد گفت:  قطعا این حمایت و همراهی برای ادامه کار و پیشرفت کار بسیار حائز اهمیت است و بدون شک برای باز کردن بسیاری از گره ها که در حوزه فرهنگی داریم  مساجد می توانند نقش موثرتری را ایفا کنند

  وی با بیان اینکه این پایگاه توحیدی در راستای تربیت نسل مؤمن و انقلابی کارکرد مؤثری دارد گفت:ما به دنبال تحول در کانون های مساجد هستیم تا بتوانیم در راستای شکوفایی نهادهای فرهنگی گام برداریم.

  حجت‌الاسلام والمسلمین خداداده با اشاره به تعداد کانون های مساجد در سطح کشورگفت: 26 هزار کانون ثبت شده در کشور داریم که حدود نیمی از آن ها در شهرها و نیمی در روستاهاست که خدمات متنوع فرهنگی و هنری و تربیتی را متولی هستند و فعالیت اختصاصی ما در مسجد است چرا که هویت کار ما با مسجد است و امیدوارم که حضور ما در مسجد یک حضور الهی باشد

  رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان گفت: در آستانه مرحله پایانی و اختتامیه پانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان در سطح ملی هستیم که این مسابقات از 12 تا 14 مهرماه در جوار مضجع نورانی حضرت شاهچراغ علیه السلام برگزار می شود.

  وی ادامه داد: دوره های گذشته به صورت متوالی و متناوب، استان های خراسان رضوی، خوزستان، قم مقدسه، اصفهان،زنجان، هرمزگان و غیره میزبان مرحله کشوری این مسابقات بوده اند.

  حجت‌الاسلام والمسلمین خداداده تصریح کرد: در این دوره  و در مرحله اسانی بالغ بر 15 هزار نفر از جوانان و نوجوانان شرکت کرده اند که قریب به 150 نفر به مرحله پایانی راه پیدا کرده اند.

 

    بیان دیدگاه