مدیر حوزه علمیه قاسم‌بن‌الحسن#؛

مساجد فرصت مطالبه‌گری منطقی را برای مردم ایجاد کنند/با نگاه مقطعی به کارکردهای مسجد، مخاطب از دست می

حجت‌الاسلام علم‌الهدی با بیان اینکه مسجد قرارگاه دینی و معنوی جامعه است، گفت: نگاه مقطعی و موردی به کارکردهای مسجد سبب ریزش مخاطبان می‌شود؛ برگزاری جلسات آزاداندیشی در مساجد فرصت مطالبه‌گری منطقی از مسئولان را به مردم می‌دهد.

1.JPG
2022-11-09 11:07:21

حجت الاسلام «سیدمحمدباقر علم‌الهدی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش مساجد در تربیت، انسجام و بسیج مردمی، اظهار کرد: بنابر تصریح آموزه های دینی، مسجد قرارگاه دینی و معنوی جامعه است، قرارگاهی که رسالت ترویج و گسترش ارزش های اسلامی را بر عهده دارد.

مدیر حوزه علمیه قاسم‌بن‌الحسن# با اشاره به جایگاه و اهمیت مساجد در لسان قرآن کریم، بیان کرد: خداوند متعال در آیه 108 سوره مبارکه توبه به ویژگی های اهل مسجد اشاره کرده و می فرماید: «فِیهِ رِجَالٌ یُحِبُّونَ أَنْ یَتَطَهَّرُوا وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ؛ در آن(مسجد)، مردانی هستند که دوست می‌دارند پاکیزه باشند و خداوند پاکیزگان را دوست دارد». این آیه به اهمیت ساخت و بنای مسجد، شرایط متولیان و کسانی که می‌خواهند مسجد را اداره کنند، اشاره کرده است، چون مسجد مکانی است که علاقه مندان به طهارت و پاکی باید آنجا باشند و امورات این مکان مقدس را به دست بگیرند.

مسجد قرارگاه فرهنگی جامعه

حجت الاسلام علم‌الهدی با بیان اینکه مسجد به جامعه دینی حیات می‌دهد، تصریح کرد: باید همه ظرفیت‌ها و کارکردهای مسجد را یک جا دید و نباید به مسجد نگاه مقطعی و موردی داشته باشیم. یکی از علت‌هایی که مساجد در بازه های زمانی مختلف با رشد و افول جمعیت و مخاطب مواجه می شوند، این است که به مسجد نگاه مقطعی شده و کارکردهای مختلف مساجد در زمینه‌های متنوع محقق نمی‌شود.

مسجد؛ پایگاه استکبارستیزی و عدالت محوری

مدیر حوزه‌علمیه قاسم‌بن‌الحسن# با بیان اینکه مساجد برقرار و فعال پناه مردم هستند، ابراز کرد: در شکل‌گیری انقلاب اسلامی، مساجد نقشی بی‌بدیل را ایفا کردند، امروز نیز این پایگاه اثرگذار مرکز ترویج فرهنگ استکبارستیزی و عدالت‌محوری محسوب می شود.

این کارشناس معارفی رسانه ملی با بیان اینکه امام جماعت، محور مسجد و محله است، تاکید کرد: امام جماعت، مدیر مسجد محسوب می شود، هر قدر نقش امام جماعت در مسجد کمرنگ باشد، نقش کلیدی مسجد در جامعه نیز کمرنگ می شود! بنابر این، از مولفه های مهم در پویایی مسجد، امام جماعت است که می تواند محله را به قرارگاه سازندگی تبدیل کند. مسجد پویا و برقرار با هدایت و راهبری امام و امنای دلسوز می تواند در ابعاد آموزشی، اجتماعی و پرورشی مردم نقش آفرین باشد.

وی با بیان اینکه نگاه اهالی مسجد نباید فقط به درون مسجد باشد، گفت: از عوامل موفقیت خانه های خدا این است که مسجد منازل، مدارس، کسبه و کلاً محله را تحت اشراف و پوشش داشته باشد و در کنار امور عبادی و مذهبی، به شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و خانوادگی اهالی محله نیز تا جای ممکن رسیدگی کند. این مهم زمانی محقق می شود که ائمه جماعات و ارکان مسجد به وظایفشان به درستی عمل کنند و برنامه بلندمدت و افق کاری برای مسجد داشته باشند.

تشکیل جلسات آزاداندیشی در مساجد

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن# برپایی جلسات آزاداندیشی را از عوامل رونق مساجد دانست و  خاطرنشان کرد: برگزاری این جلسات موجب می شود مردم دیدگاه های خود را به راحتی در مسجد بیان کنند و مطالبه‌گری منطقی از مسئولان داشته باشند.

    بیان دیدگاه