نهضت بازگشت به مسجد/ استاد حوزه‌علمیه حضرت عبدالعظیم#؛

اکثر مسجدی‌ها مقابل فتنه مصون هستند/اغتشاشات اخیر ضرورت گفتگو و آزاداندیشی در مساجد را ثابت کرد

حجت‌الاسلام عامری با بیان‌اینکه عمده مسجدی‌ها با بینش سیاسی‌اجتماعی‌ ناشی از انس با مسجد در مقابل فتنه‌ها مصون هستند، گفت: اغتشاشات اخیر کشور ضرورت تبدیل مساجد به پایگاهی برای گفتمان و بیان و پیگیری اعتراضات اصناف و اقشار را بیش‌ازپیش ثابت کرد.

Capture.JPG
2022-11-23 19:53:41

حجت الاسلام والمسلمین «حسن عامری» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم اهتمام جدی به نهضت بازگشت به مسجد تاکید و اظهار کرد: پس از پیدایش اسلام و بعثت پیامبراکرم@ و شکل‌گیری تمدن اسلامی، مساجد اساسی ترین پایگاهی بودند که توانستند، نیازهای جامعه نوپای اسلامی را برآورده کنند چنان که رسول خدا@ پس از هجرت از مکه به مدینه، در نخستین اقدام مسجدی را در منطقه قبا بنا نهادند و مسجد را مرکز رسیدگی به همه امور مردم قرار دادند.

استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم# با اشاره به کارکردهای مسجد در زمان نبی مکرم اسلام@ افزود: موضوعاتی همچون قضاوت، رسیدگی به امور زندگی مردم، تعلیم و تربیت در این مرکز عبادی انجام می شد و در آن عصر مردم هیچ احساس نیازی به مراکز دیگر برای رسیدگی به مشکلاتشان نداشتند، این بدان معنا است که امروز هم مساجد می توانند مرکز پاسخگویی به نیازهای مردم باشند و مردم را از آسیب ها و تهدیدها، محفوظ بدارند.

وی با اشاره به جایگاه رفیع مسجد در آیات قرآن و تعالیم اسلامی، گفت: نگاه امروز ما باید به مساجد عمیق‌تر باشد. مسجد باید شأن محوری خود را در حل و فصل تمامی گرفتاری‌های یک جامعه دینی به کار گیرد.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مسجد باید پایگاه اثرگذار برای اهالی محله باشد، افزود: محور بودن مسجد، به این معنا نیست که فقط جمعیت مساجد زیاد باشد یا اینکه صرفاً نماز جماعت باشکوه در این مساجد اقامه شود، بلکه این حداقل کاری است که باید در این مساجد انجام شود. مساجد باید مرکز اسلام، تبیین معارف اسلامی و ملجاء و پناه مردم باشند.

وی با بیان اینکه در روایات اهل بیت#، مسجد پایگاه نشر فرهنگ اسلامی است، تصریح کرد: همه عبادات در مسجد اعتبار می یابد و هیچ مرکز دیگری نمی تواند در تامین نیازهای روحی و اخلاقی بشر به پای مسجد برسد؛ موضوعات فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی خارج از مسجد اعتبار و کمال کافی نمی یابد و پاسخگوی نیاز جامعه امروز نیست.

این استاد حوزه بر لزوم اهتمام به احیای کارکردهای خانه های خدا تاکید کرد و گفت: اگر احیای کارکردهای مساجد در ارتباط مردم با خانه های خدا توام باشد و سرفصل مناسبی در این زمینه ارایه شود و مردم با خیرات و برکات حضور در مسجد آشنا شوند، اقبالشان به مساجد زیاد می شود.

حجت الاسلام عامری با بیان اینکه کوتاهی های برخی از مسئولان در توجه به مسجد، سبب حضور کمرنگ مردم در خانه های خدا شده است، اضافه کرد: امروز کارکردهای اصلی مسجد در برخی از مساجد بی اهمیت و کوچک شمرده می شود تا جایی که برخی از خانه های خدا فقط کارکرد عبادی دارند، چنین مساجدی نمی تواند برآورده کننده نیازهای جامعه باشند در حالی که باید چنین نقشی داشته باشند.

اهل مسجد از فتنه ها مصون هستند

حجت الاسلام عامری در ادامه با تاکید بر نقش مساجد در بصیرت افزایی افراد جامعه گفت: عمده افراد مانوس با مساجد به دلیل بینش سیاسی، اخلاقی و اجتماعی‌ای که در مسجد کسب می کنند، مقابل تهاجم و فتنه های دشمنان مصون هستند.

وی تاکید کرد: همچنین، اهل مسجد همواره نقش اصلی را در آگاه‌بخشی و بصیرت افزایی مردم ایفا کرده اند، امروز و به تناسب شرایطی که کشور با آن درگیر است مساجد باید بیش از پیش پایگاهی برای گفتمان در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باشند و تبادل اندیشه و آزاداندیشی مبتنی بر عقلانیت در خانه های خدا انجام شود.

 مساجد محلی برای پیگیری مطالبات اصناف

استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم# اضافه کرد: اگر امروز مساجد محلی برای بیان اعتراضات و مطالبات برحق اصناف مختلف باشد و همانند اوایل انقلاب صاحبان اصناف و مشاغل در مساجد حضور یابند و مشکلات و دغدغه هایشان را بیان و از مسئولین پاسخ دریافت کنند، و همین اتفاق برای دیگر اقشار به ویژه جوانان نیز بیفتد، کمترین آسیب را در تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن می بینیم.

مساجد پل ارتباطی میان مردم با نخبگان جامعه

 حجت الاسلام عامری در پایان خاطرنشان کرد: امروز مساجد باید پل ارتباطی میان مؤمنین و مردم با نخبگان باشند، ارکان و متولیان مسجد هم باید بازوان اجرایی امام جماعت در این باره شوند و با برنامه بلندمدت و چشم‌انداز، امور دینی، سیاسی، تربیتی، اخلاقی و اجتماعی مردم را در مسجد حل و فصل کنند.

    بیان دیدگاه