دیدار مسئول ‌میزهای تخصصی شورای سیاست‌گذاری ائمه‌‌جمعه کشور با ریاست محترم مرکز و معاونین امور مساجد

حجت‌الاسلام نظری مسئول میزهای تخصصی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مهدوی‌‌ارفع ریاست محترم مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان و جمعی از معاونین دیدار و گفتگو کرد.

1.JPG
2023-01-22 13:13:36

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در این دیدار حجت‌‌الاسلام‌و‌المسلمین مهدوی‌‌ارفع با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت‌های این مرکز گفت: با بررسی رهنمودها و فرمایشات امامین انقلاب و طراحی اصول و سیاست‌های کلی بر مبنای بیانیه گام دوم، دو کارکرد کلان در مساجد تعریف نمودیم. اولین کارکرد که دارای 15عرصه می باشد، کارکرد تربیتی ‌در قالب طرح ها است و تلاش بر این است که زمینه شکوفایی این عرصه‌ها بیش از پیش در مساجد فراهم شود.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کارکرد‌ نهادی مساجد به عنوان دومین کارکرد کلان در قالب تشکل‌های خودجوش مردمی، تصریح کرد: امام خمینی رضوان‌الله تعالی‌علیه فرمودند: ما انقلاب کردیم که با مساجد کشور را اداره کنیم.یا در جایی دیگر می فرمایند: اگر این مراکز ستاد اسلام قوی باشند ما ترسی از فانتوم‌ها نخواهیم داشت. اما سوال اساسی این است که آیا تا کنون، مساجد در اداره کشور نقشی داشته‌اند؟
حجت‌الاسلام‌‌و‌المسلمین مهدوی‌‌ارفع افزود: متاسفانه با رویکردهایی که بعد از دوران دفاع‌ مقدس صورت گرفت، از جمله تشکیل نهادهایی خارج از مساجد کارکرد نهادی تضعیف شد در حالیکه‌ بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری مسجد قلب تپنده جامعه اسلامی است ‌و می تواند محور همه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی جامعه  باشد؛ یا در جایی دیگر می فرمایند: ما باید در مساجد هسته‌های مقاومت ایجاد کنیم  و با استفاده از این ظرفیت، اسلام را جهانی سازی کنیم.

ریاست محترم مرکز بیان کرد: ما راهبردهای کلان را در مجموعه امور مساجد با بهره گیری از مضامین مسجد مطلوب، جامعه آرمانی و تمدن اسلامی و بر پایه اصول هفتگانه؛ حفظ و قداست جایگاه مسجد، هدایت‌گری سیاسی، معنوی و فکری در مسجد، خدمت‌رسانی اجتماعی، مردمی بودن مسجد، محله محوری در شهر، مسجد محوری در محله و امام محوری در مسجد مطرح می کنیم.نگاه ما در مجموعه امور مساجد برپایه دانش و تخصص است زیرا بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مساجد اگر کیفیت شایسته خود را بیابند هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری از دوش مردم، جامعه و نظام اسلامی برداشته خواهد شد. 
ایشان در ادامه افزود: ایجاد شوراهای حل اختلاف مسجد محور در تفاهم با دادگستری، مراکز نیکوکاری در تفاهم با کمیته امداد، پایگاه ازدواج آسان و فرزند آوری در تفاهم با اوقاف و امور خیریه‌، مجموعه‌های مهد‌الرضا در تفاهم با دارالقرآن آستان قدس ‌و ایجاد بنیاد علمی تربیتی ساجدین در تفاهم با آموزش و پرورش مبتنی بر سند تحول بنیادین مواردی از این رویکرد می باشد که هر کدام ذیل مرکز تخصصی و حاکمی مرتبط در حال ارائه خدمت است.
ریاست محترم مرکز با اشاره به 10 راهبرد عملیاتی در سند نجم در پاسخ به سوالی پیرامون نحوه تعامل با مساجد بیان کرد:ما معتقدیم تحقق مردم سالاری دینی در بستر مساجد اتفاق می افتد؛لذا اولین راهبرد گفتمان‌سازی است که به تبیین مسجد طراز می پردازد.

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مهدوی‌ارفع در پایان تصریح کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری تحقق کارکردهای کلان در مساجد نیازمند بکارگیری مدل محله محوری است و در کارکردهای متفاوت، باید متناسب با اقتضائات و ظرفیت‌های مساجد بر مبنای تخصصی سازی تقسیم کار انجام داد.

در ا‌ین جلسه حجت‌‌الاسلام کریمی معاون جذب و آموزش با ارائه توضیحاتی پیرامون دوره‌های آموزشی برگزار شده توسط مرکز، گفت: ذیل راهبرد توانمندسازی، در چهار عرصه دانشی، بینشی، ارزشی و روشی ‌دوره‌های آموزشی متعددی تحت عنوان بدوخدمت امامت، بدو خدمت امنا و بدو خدمت خدام با توجه به نیاز ارکان مسجد طراحی شده است. علاوه بر این موارد دوره‌های تخصصی و اقتضائی مختلفی به تناسب شرایط حاکم و با حضور اساتید دانشگاه و چهره‌های حوزوی برگزار می‌شود که متقاضی خاص خود را در ارکان مساجد داراست. 

 در ادامه حجت‌‌الاسلام احمدنیا معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز با ارائه توضیحاتی در خصوص سامانه مسجدنا و اقدامات صورت گرفته‌، افزود: در راستای تمدن‌سازی اسلامی جایگاه مسجد به عنوان زمینه‌ساز و نقش آن در نظام واره‌های این تمدن باید مشخص گردد. مجموعه تشکل‌های مسجد موجب می‌شود هویت اصلی خود را تثبیت نموده و امام جماعت جایگاه واقعی خود را به عنوان امام محله به دست آورد.

مشاهده A01_5879.JPG
A01_5879.JPG
مشاهده A01_5899.JPG
A01_5899.JPG
مشاهده A01_5902.JPG
A01_5902.JPG
مشاهده A01_5910.JPG
A01_5910.JPG
    بیان دیدگاه