برگزاری نشست «اخلاق اجتماعی روحانیت»

 نشست آموزشی_کاربردی با موضوع حل تعارضات و چالش‌‌های اخلاق اجتماعی روحانیت و با حضور جمعی از طلاب در مدرسه قرآن و عترت مشهد مقدس برگزار شد.

100.jpg
2023-02-25 13:30:09

شاید هر کدام از ما در زندگی بارها بر سر دوراهی‌هایی قرار گرفته باشیم که در آن لحظه حساس تصمیم گیری برایمان بسیار دشوار شده باشد. ویژگی مشترک این موارد این است که ما در یک آن موظف به دو وظیفه بوده‌ایم که نمی‌توانستیم هر دو را انجام دهیم و با انتخاب هر کدام از طرفین یکی از وظایف را فدا کرده‌ایم. این حالت تردید بر سر دو راهی اصطلاحا «تعارض» نام دارد.در تعارض‌هایی که طرفین آن از درجه الزام و اهمیت بالایی برخوردارند و با زیر پا گذاشتن هر کدام از طرفین، هزینه زیادی پرداخته می‌شود، فرد با انتخاب هر کدام از طرفین احساس عذاب وجدان می‌کند و به شدت ناراحت می‌شود. این عذاب وجدان ناشی از این است که فرد با اختیار خودش از یک وظیفه سرپیچی کرده و ضربه بزرگی را باعث شده است. تعارض‌هایی که در برخی مشاغل اتفاق می‌افتد، به لحاظ حساسیت بالای آن مشاغل، بسیار جدی هستند.

حجت‌الاسلام دکتر بوسلیکی از اساتید مدعو این نشست در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفت: مسئله اخلاق در میان جوامع همواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است و با گذشت زمان اهمیت آن بیشتر نمایان می شود؛ زیرا ما امروزه با ساز و کارهایی که در اختیار داریم ریشه‌یابی می کنیم و این ریشه‌یابی‌ها معمولا به یک مسئله اخلاقی منتهی می شود.

ایشان در ادامه افزود: یکی از نکاتی که در معرض چالش و قضاوت قرار می گیرد، نگرش ما در مورد رفتار و تصمیمات دیگران است.معمولا مدیران و مسئولین بر سر دو راهی‌های اخلاقی تصمیم می گیرند زیرا بر خلاف تصور چالش‌های پیش رو  چندان شفاف، واضح و یک جانبه نیست و ممکن است در یک فضای پیچیده چند بعدی به نتیجه خاصی رسیده باشند و ما در مقام قضاوت در نگاه اول آن را برنتابیم.

حجت الاسلام دکتر بوسلیکی در پایان تصریح کرد: قضاوت های ما در مورد افعال و تصمیمات دیگران نباید ساده‌اندیشانه و تک بعدی باشد؛ بلکه باید با شناخت بهتر فرآیندهای قضاوت و تصمیم گیری در دوراهی‌ها و تعارضات اخلاقی، می‌توان قضاوت‌های منصفانه‌تری داشت و دیگران را همدلانه‌تر درک کرد.

مشاهده 200.jpg
200.jpg
    بیان دیدگاه