امام جمعه مشهد، حضرت آیت الله علم الهدی؛

بی‌حجابی هم دین شکنی است و هم قانون‌گریزی

RzJoQjRxQkVZVW9PK0ZQTmgwZE5Idz09OjrFrdCkxb7Si8W4wp1rGsWh.jpg
2023-04-01 11:26:46

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در خطبه عبادی نماز جمعه یازدهم فروردین ماه که در رواق امام خمینی^ حرم مطهر رضوی برگزار شد، در استمرار سلسله جلسات تبیین تقوای عملی در زندگی اجتماعی اظهار کرد: یکی از نکاتی که ما باید در مقام توجه به تقوای عملی موردتوجه قرار دهیم، شناخت اصل دین است. معمولاً برداشت افراد از دین مربوط به حوادث پس از مرگ است؛ به‌گونه‌ای که انسان در دنیا واجبات را عمل کند، گناهان را ترک کند و عامل به نوافل باشد تا پس از مرگ و در قیامت محشور با نیکان بماند.

ایشان با بیان اینکه انسانیت منهای دین می‌میرد و از بین می‌رود، افزود: این برداشت درست است اما کامل نیست زیرا دین برنامه زندگی در دنیاست و خداوند عالم پیامبران را مبعوث کرده تا به بشر درس چگونه زیستن بدهد. حقیقت هم همین است و زندگی بدون دین، زندگی حیوانی است تا حدی که می‌توان گفت انسان زندگی نمی‌کند اگر در دنیا دین نداشته باشد.

خداباوری مقدمه معادباوری

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دین علاوه بر روش، هدف را هم در زندگی مشخص می‌کند؛ به‌گونه‌ای که برای دستیابی به کمال عبودیت و بندگی خدا تلاش کنیم و با دین به مقامی برسیم که زندگی ما مرضی رضای پروردگار عالم باشد.

ایشان ادامه داد: ما در زندگی به دو گونه می‌توانیم زندگی کنیم؛ یکی اینکه زندگی را به دلخواه‌هایمان بسپاریم و هرچه شهوات و غرایض اقتضا کرد، آن‌طور عمل کنیم. با این روش انسان به مقامی می‌رسد که از هیچ جنایتی برای پیشبرد شهواتش ابا نمی‌کند.  شیوه دیگر زندگی منطبق با خداباوری است که انسان را به مقام معادباوری می‌رساند.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه زندگی انسان موحد با مرگ آغاز می‌شود، تصریح کرد: زندگی کوتاه دنیا به‌مثابه راه رفتن و پیمایش مسیری است تا انسان با مرگ، به نقطه آغاز زندگی خود برسد. این منطق معادباوری است که به انسان تکلیف می‌کند دلخواه‌های خود را محصور کند و از خودکامگی به دور باشد. برای انسان خداباور و معادباور، شهوات و غرایض تعدیل می‌شود و اینجاست که تقوا به عالی‌ترین برنامه زندگی تبدیل می‌شود.

ایشان با اشاره به خطبه 16 نهج‌البلاغه تأکید کرد: امیرمؤمنان# می‌فرماید «أَلَا وَ إِنَّ الْخَطَایا خَیلٌ شُمُسٌ حُمِلَ عَلَیهَا أَهْلُهَا وَ خُلِعَتْ لُجُمُهَا فَتَقَحَّمَتْ بِهِمْ فِی النَّارِ أَلَا وَ إِنَّ التَّقْوَی مَطَایا ذُلُلٌ حُمِلَ عَلَیهَا أَهْلُهَا وَ أُعْطُوا أَزِمَّتَهَا فَأَوْرَدَتْهُمُ الْجَنَّة» یعنی بدانید که گناه به‌مثابه اسب سرکشی است که افسارگسیخته سوار خود را به پیش می‌برند تا به جهنم وارد کند. از سوی دیگر، تقوا هم به‌مثابه اسب راهوار و مرکب امنی است که مهارش را به دست سوار سپرده تا او را وارد بهشت کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در انتهای خطبه عبادی نماز جمعه گفت: برادران و خواهران جوان ما باید از ابتدای زندگی خود برایشان مشخص باشد که آیا می‌خواهند خود را به دلخواه‌هایشان بسپارند یا بر مدار تقوا و اراده عمل کنند. این همان انتخاب مرکب سرکش یا راهوار است که انسان را می‌تواند به دوزخ بکشاند یا در نعمات پروردگار غرق کند.

 آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه‌، با اشاره به فرارسیدن دوازدهم فروردین روز جمهوری اسلامی، سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها و سیزدهم فروردین روز طبیعت اظهار کرد: در این ایام که مقارن با پیک زیارتی نوروزی است و خوشبختانه پذیرایی قابل‌توجه و نظام‌مندی در جهت تکریم مهمانان امام هشتم# به عمل آمده است، از خادمان عتبه مقدس در حرم مطهر رضوی و مجموعه زحمات آستان قدس رضوی گرفته تا همه دست‌اندرکاران قرارگاه خدمات سفر تشکر می‌کنم. پایان این پیک زیارتی نزدیک است و از خداوند عالم می‌خواهیم که همه این خدمات مخلصانه را قرین عنایت و توجه امام رضا# قرار دهد.

امر به معروف، مصداق یک عبادت ارزشمند

ایشان افزود: امسال شاهد تقارن روز طبیعت با ماه مبارک رمضان هستیم و در این مناسبت زائران باید بدانند که مهمان خدا و امام رضا# و مجاوران نیز مهمان خدا و مجاور امام هشتم# هستند بنابراین باید توجه شود که حرمت دین در روز طبیعت محفوظ بماند و این‌طور نباشد که در سیزدهم فروردین، عرصه جامعه جولان‎گاه خانم بی‌حجابی باشد که کشف حجاب می‌کند یا آقایی که در ملأعام روزه‌خواری می‌کند. این موارد، مصداق لگد زدن به سفره ضیافت‎الله است و اگر این عمل صورت گرفت، دیگر نمی‌توان در شب‌های قدر «بِکَ یا الله» گفت.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر، بهترین عمل در نزد پروردگار است، خاطرنشان کرد: اگر شما در منظر خود تجاهر به فسق مشاهده کردید، به‌عنوان یک عبادت ارزشمند در ماه مبارک رمضان به فرد تذکر دهید؛ حتی اگر با شما برخورد بد شد و رنج بردید.

توجه به خواست مردم در اولویت نظام است

 ایشان ادامه داد: فردا دو خصوصیت دارد؛ یکی از آن‌ها روز جمهوری اسلامی و سالگرد مناسبتی است که در آن، 98.2 درصد از مردم به این نظام رأی دادند. در این باره ذکر یک نکته خطاب به جوانان ضروری است و این‌طور نیست که جوانان ما مقهور اراده پدرانشان باشند که در 12 فروردین 1358 به جمهوری اسلامی رأی دادند. نظام اسلامی متحجر نیست که همه‌چیز را محدود به نسل گذشته انقلاب بداند بلکه در قالب حکمرانی مدبرانه و مدیریت قاطع و مصلحت‌اندیش برای جامعه، اگرچه به اصول خود پایبند است اما با همه موقعیت‌هایی که برای او پیش می‌آید، خود را وفق می‌دهد.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: در رأس این نظام، به جای مزدوری برای استکبار، توجه به خواست مردم قرار دارد. جمهوری اسلامی آن است که فقط در یک سال، نعمت برق را به بیش از 80 هزار روستای کشور رساند. این نمونه‌ای از خاصیت نظام جمهوری اسلامی است که ثروت عمومی را از استخدام برخی افراد عیاش و خوش‌گذران به دست همه مردم رساند. تا پیش از انقلاب اسلامی، در شهرهای دورافتاده نه برق بود، نه آب بود و نه کمترین سطح از امکانات رفاهی وجود داشت اما کار این نظام آن بود که امکانات را از پایتخت و شهرهای بزرگ به همه نقاط کشور تسری داد تا همان گوشتی که ساکنان محله شمیرانات در تهران استفاده می‌کنند، در سفره روستانشینآن‌هم یافت شود.

ایشان خطاب به جوانان و قشر نخبگانی جامعه تأکید کرد: شما تحصیل‌کرده و اهل فکر و اندیشه هستید. بر مبنای مطالعه و تحقیق، می‌توانید دستاوردهای این نظام 45 ساله را با دو هزار و 500 سال نظام شاهنشاهی مقایسه کنید. شما نسلی هستید که خدا و اهل‌بیت# را قبول دارید بنابراین اگر شما جوانآن‌هم بخواهید در عصر حاضر به نظامی رأی بدهید که منطبق با خواسته‌هایتان باشد، بازهم به این نظام رأی خواهید داد.

وجوب حجاب نشانه اهمیت جایگاه زن در اسلام است

امام جمعه مشهد ضمن اشاره به فرارسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها و تقارن آن با دوازدهم فروردین امسال گفت: دومین مناسبت روز 12 فروردین، تقارن آن با سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها است. ایشان بانویی بود که بر همه مردان پیشی گرفت و ارزش زن را در همه واقعیت‌های خود نشان داد. خدیجه کبری سلام الله علیها زودتر از همه به نور نبوت در سیمای رسول خدا@ پی برد؛ آن‌هم نه در زمان بعثت بلکه از سال‌ها قبل و زمانی که ثروت خود را به پای امانت‌داری و درستکاری نبی مکرم اسلام@ ریخت.

ایشان ابراز کرد: به برکت ایمان حضرت خدیجه سلام الله علیها ، عظمت مقام زن قابل‌درک است. این به مصداق همان عزتی است که به مقام زن در اسلام داده شده و به‌قدری که زن در اسلام عزت دارد، در هیچ مکتب بشری این عزت نمونه ندارد. بر همین اساس، اگر اسلام می‌فرماید که زن باید پوشش داشته باشد تا خود را از دید و لذت جویی مرد محفوظ بدارد، این حکم بر مبنای همان تأکیدی است که بر اهمیت جایگاه زن دلالت دارد.

مسئولان، مکلف به پاسداری از حجاب هستند

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه وجوب حجاب است که ارزش زن را به اوج می‌رساند، اظهار کرد: خداوند عالم در آیه 41 سوره مبارکه حج می‌فرماید «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ» و به کسانی خطاب می‌کند که اگر به آن‌ها قدرت در زمین داده شود، نماز را برپا می‌دارند، زکات می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند. مخاطب این آیه به همه اقشار و آحاد مسئولان دلالت دارد؛ از یک مأمور پلیس گرفته تا فرمانده انتظامی و از فرماندار و استاندار تا نماینده مجلس و شخص رئیس‌جمهور، همه مصداق این آیه هستند که تکلیف می‌کند امکانات و قدرت را در خدمت پیشبرد بندگی و اقامه دین روی زمین قرار دهند.

ایشان با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد که تجاهر به فسق صورت بگیرد، افزود: بنده عرض می‌کنم که بی‌حجاب هم ضداسلام است و هم ضدقانون. بی‌حجابی هم دین شکنی است و هم قانون‌گریزی. در این کشور، حجاب قانون است. آقایان نیروی انتظامی و برادران مسئول فرودگاه و ترمینال بدانند که فرد بی‌حجاب خلاف قانون عمل می‌کند و شما که مسئول حفظ نظم حوزه خود هستید، باید قانون‌مدار باشید و به بی‌حجاب تذکر دهید.

منبع: Alamolhoda.com

 

 

    بیان دیدگاه