مدیر سیاسی اجتماعی حوزه علمیه خراسان با ابراز خرسندی از اینکه قرارگاه هممحله امام رضا(ع) سال به سال قویتر برگزار میشود، گفت: در برنامههای دهه آخر صفر نیاز به انسجام بیشتری است تا به اهداف ترسیمشده برسیم و سازمانهای فرهنگی و حوزوی پای کار آمدند تا این انسجام صورت گیرد.
آیتالله سید احمد علمالهدی در حاشیه آخرین جلسه تفسیر سوره مبارکه محمد@ در ماه مبارک رمضان:
فطریه، زکات سلامتی و طول عمر/ هر مشهدی در عید فطر باید چه میزان کفاره و فطریه بپردازد؟
آیتالله علمالهدی: زکات فطریه بهعنوان یکی از واجبات شرعی، زکات بدن و سلامتی ما در یک سال از عمری است که خداوند متعال به ما روزی داده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، آیتالله سید احمد علمالهدی در حاشیه آخرین جلسه تفسیر سوره مبارکه محمد@ در ماه مبارک رمضان و در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید فطر در روز جمعه یا شنبه پیش رو اظهار کرد: فرارسیدن عید سعید فطر در پایان این ماه عبادت که مقارن با عید بندگی ذات اقدس پروردگار است، بر همه شما زائران و مجاوران امام هشتم مبارک باشد. از خدا میخواهم که طاعات و عبادات ارزشمند همه برادران و خواهران مشهدی مقبول باشد؛ بهخصوص آنهایی که با نیایش فوقالعاده خود بهخصوص در شبهای قدر از فرصت مهم این ماه بهرهمند شدند و خداوند عالم را شاکریم که این شبها را از هزار ماه که معادل با پهنه عمر یک انسان کامل است، بافضیلت تر قرار داده و امیدواریم که به برکت عنایات امام زمان، دعای همه ما مستجاب باشد.
ایشان در پاسخ به سؤالی درباره مبلغ فطریه و کفاره امسال افزود: زکات فطریه بهعنوان یکی از واجبات شرعی، زکات بدن و سلامتی ما در یک سال از عمری است که خداوند متعال به ما روزی داده و در ماه مبارک رمضان به توفیق صیام و روزهداری منجر شده است. بر این اساس، کسانی که قوت غالب و رزق اصلی آنها نان است، باید حداقل هر نفر 60 هزار تومان برای زکات فطریه بپردازند و آنهایی که قوت غالبشان برنج است، معادل با ارزش سه کیلوگرم برنج مصرفیشان اعم از ایرانی یا خارجی را بهعنوان فطریه پرداخت کنند.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همه عزیزانی که عذر شرعی داشتند و نتوانستند که در این ماه عزیز روزه بگیرند، باید به ازای هر روز، 10 سیر نان به فقیر بدهند که معادل با 12 هزار تومان در شرایط کنونی است. البته نکته این کفاره در آن است که فقرا فقط قادر به تهیه نان با این مبالغ هستند. با این وجود، برای آنهایی که تمکن مالی دارند، بهتر است برای کفاره یک ماه روزه نگرفتن معادل با 22 کیلوگرم برنج را در قالب تعارف یا هدیه به دست خانواده مستحق برسانند.
ایشان ادامه داد: برآمدن از عهده دیون شرعی توفیقی است که ذات اقدس پروردگار به بندگان خاص خود عنایت میکند و بر این اساس باید شکر این نعمت را برآورده کنیم که توفیق ادای فطریه در امسال نیز نصیب و روزی ما شد.
نظرات