تداوم همکاری با آستان قدس رضوی با محوریت مساجد

نشست بررسی ظرفیت‌های همکاری طرفینی سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، به میزبانی این مرکز برگزار گردید.

222.jpg
2023-05-09 14:36:58

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، نشست بررسی ظرفیت‌های همکاری طرفینی سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی و مرکز رسیدگی به امور مساجد با حضور آقایان دکتر طالبی (رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی)، حجت‌الاسلام میریان (رئیس مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی)، دکتر سرسرابی (مدیر عامل موسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی) و رئیس و برخی از معاونین و روسای دفاتر مرکز رسیدگی به امور مساجد، روز 18 اردیبهشت 1402، برگزار گردید.

در این جلسه آقای دکتر طالبی با تاکید بر لزوم همکاری طرفینی و لزوم تقویت نقش مساجد در فعالیت‌های فرهنگی آستان قدس رضوی، از آمادگی برای همکاری با مرکز رسیدگی به امور مساجد سخن گفتند و افزودند: مسجد می‌تواند نقش محوری در ارتقاء فرهنگ رضوی ایفا کند و جایگاهی شایسته برای راهبری فرهنگی جامعه است.

حجت‌الاسلام میریان نیز با بیان اینکه اکنون 150 شعبه مهدالرضا در مساجد در حال فعالیت است گفتند: پراکندگی این مراکز، ناموزون است و این آمادگی وجود دارد که در قالب برنامه‌ی مشترک و استفاده از ظرفیت مساجد، تعداد این مراکز افزایش یافته و پراکندگی مناسبی پیدا کند. همچنین ایشان از گسترش طرح تحفیظ رضوی در مساجد خبر داده و افزودند: این طرح نیز با استقبال خوبی مواجه شده و امکان توسعه‌ی این طرح در سطح مساجد استان‌های خراسان وجود دارد.

در ادامه حجت‌الاسلام مهدوی ارفع از نگاه گفتمانی و سند راهبردی مرکز رسیدگی به امور مساجد با عنوان نجم سخن گفتند و فرمودند: با توجه به نگاه امامین انقلاب، مسجد می‌تواند و باید سنگر فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... باشد و این ظرفیت در بسیاری از مساجد وجود دارد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان در ادامه افزودند: این مرکز چنان که در قالب انعقاد تفاهم با دادگستری استان، شعب همیاری حل اختلاف و در تفاهم با اوقاف و امور خیریه استان، پایگاه‌های ازدواج آسان و فرزندآوری و در تفاهم با کمیته امداد امام خمینی استان، مراکز نیکوکاری را در مساجد فعال کرده‌است، آمادگی دارد با تمام نهادهای مرتبط، همکاری کرده و ظرفیت مساجد نیز در این زمینه کاملاً همراه است.
ایشان همچنین از پراکندگی نامناسب مساجد در گستره‌ی شهر مشهد انتقاد کردند و تاکید کردند بر اساس قانون برنامه توسعه، بایستی سرانه مسجد، مورد توجه نهادهای ذی‌ربط قرار گرفته و زمینه را برای توسعه‌ی کمّی مساجد فراهم آورند و در ادامه گفتند: این مرکز نیز آمادگی همکاری زمینه‌ی پایش وضعیت مساجد و همچنین توسعه و ارتقاء کیفی مساجد و ارکان مساجد را دارد و در همین راستا، برنامه‌های آموزشی متفاوتی را در قالب دوره‌های بدو امامت، بدو خدمت امنا، بدو خدمت خدام، تربیت مربی احیاء مثلث هدایت، تربیت مربی امر به معروف و نهی از منکر و... برگزار نموده‌ و می‌نماید.

در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام احمدنیا (معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد)، گزارشی از اقدامات این معاونت ارائه نموده و در تبیین طرح اخیر با عنوان ضیافت رضوان گفتند: این طرح برای افراد زیارت‌اولّی معسر یا کم‌توان مالی شهرها و روستاهای تا شعاع 300 کیلومتری مشهد اجرا شد و این افراد با دعوت مساجد محله، به مشهد مشرّف شده و از میزبانی یکی از مساجد مشهد در دو وعده‌ی افطار و سحر برخوردار بوده و برنامه‌های متفاوتی را در حرم مطهر رضوی داشته و با خاطره‌ای خوب از زیارت مطلوب و ارزان و در حال روزه، به موطن خود بازگشتند.

در پایان این جلسه، طرفین بر حفظ ارتباط مستمر و مشارکت در زمینه‌ی تولید و نشر محصولات فرهنگی تاکید کردند.

مشاهده A01_9740.JPG
A01_9740.JPG
مشاهده A01_9741.JPG
A01_9741.JPG
مشاهده A01_9743.JPG
A01_9743.JPG
بیان دیدگاه

نظرات