رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی:

در صدر اسلام، مسجد، مرکز همه‌ی فعالیت‌های اصلی جامعه‌ی اسلامی و تصمیم‌گیری‌ها بوده است

حجت الاسلام مطهری مقدم در همایش طلایه داران تبلیغ (شهرستان زیرکوه) که به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان برگزار شد، به بیان اهمیت و جایگاه مسجد در جامعه‌ی اسلامی، پرداخت و اظهار داشت: کافی است نگاهی به شکل‌گیری نخستین جامعه‌ی اسلامی در صدر اسلام و با دستان پیامبر اکرم @ بیندازیم. چرا که در این جامعه‌ی نوپا، نخستین نهادی که شکل می‌گیرد و هدایت و جهت‌دهی جامعه را در مسیر ارزش‌های متعالی اسلام آغاز می‌نماید، مسجد است. در این خصوص، رهبر معظم انقلاب، می‌فرمایند: "پدیدآوردن هویتی به نام مسجد، نخست در قبا و سپس در مدینه، در شمار زیباترین و پرمغزترین ابتکارهای اسلام درآغاز تشکیل جامعه‌ی اسلامی است."

IMG_20240313_104247_276~2.JPG
2024-03-11 10:42:32

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خاطر نشان کرد: اهمیت و جایگاه مسجد، نه فقط از آن جهت که در نخستین گام‌های شکل گیری جامعه‌ی اسلامی، بنا شده است، بلکه از این جهت که کارکردهای متنوع و متعدد آن، فرهنگ و تمدن اسلامی را در جامعه گسترش و استقرار داده است، حائز اهمیت می‌باشد. به‌واقع در صدر اسلام، مسجد، مرکز همه‌ی فعالیت‌های اصلی جامعه‌ی اسلامی و تصمیم‌گیری‌ها و به‌نوعی، ضامن اسلامی‌شدن جامعه‌ی آن روزگار بوده است.

وی افزود: اگرچه تفاوت‌هایی جدی در خصوص ایجاد زیر ساخت‌های اداره‌ی جوامع، در نسبت با جامعه‌ی صدر اسلام بروز یافته است، اما آنچه بی‌تردید در تار و پود اندیشه‌ی اسلامی تنیده و در نسبت با تغییرات زمانی و مکانی هم تغییریافتنی نیست، جایگاه اندیشه‌ی توحیدی در اداره‌ی جامعه‌ی اسلامی و به تبع آن محوریت مسجد در بسیاری از مناسبات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه می‌باشد.

مطهری مقدم گفت: با عنایت به تأکید امامین انقلاب اسلامی، در خصوص نقش و جایگاه مسجد در جامعه‌ی اسلامی و با نگاهی به نیازها، بایسته‌ها و ضرورت‌های بر زمین مانده‌ی جامعه‌ی امروز ما، خلأ جدی ایفای نقش مساجد، به‌عنوان محور جامعه‌ی اسلامی به خوبی احساس می‌شود.

رئیس امور مساجد استان در ادامه بیانات خود بر ضرورت رسیدن مساجد به جایگاه اصلی خود تأکید داشته و فرمود: برای رسیدن مساجد به جایگاه اصلی آن که نهادی است برای اداره جامعه و پایگاه امامت و ولایت، نیازمند نگاه راهبردی و نقشه راه برای مساجد هستیم. الحمدلله مرکز رسیدگی رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، سند راهبردی نجم (نقشه جامع مساجد) را برای رسیدن به مسجد طراز تدوین کرده است. در این سند، چشم اندازی که ترسیم شده، این است که مسجد، کانونِ محوریِ تربیت نیروی انسانی تمدن ساز و نهاد نقش آفرین در اداره فرهنگی و اجتماعی کشور در سطح محله و بستر ساز تمدن اسلامی باشد.

او افزود: برای تحقق این چشم انداز با الهام از منابع وحیانی، بیانات امامین انقلاب و اسناد بالادستی کلان فرهنگی کشور که مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است، راهبردهای کلان نقشه جامع مساجد (نجم) ترسیم شده که عبارت است از تحقق مسجد تراز، جامعه تراز و تحقق تمدن نوین اسلامی.

حجت الاسلام مطهری در وصف خصوصیات سند نجم بیان داشت: در سند نجم، برای تحقق مسجد تراز به عنوان اولین گامِ رسیدن به چشم انداز، (تربیت نیروی تمدن ساز و بستر سازی برای تمدن نوین اسلامی) ده راهبرد عملیاتی تحت عناوینِ گفتمان سازی، فرهنگ سازی، توانمندسازی، کادر سازی، تخصصی سازی، پایدار سازی، جوان سازی، شبکه سازی، مسجدسازی و الگو سازی ترسیم شده است.

وی با اشاره به راهبردهای عملیاتی مرکز فرمود: یکی از مهمترین راهبردهای عملیاتی این مرکز، توانمند سازی کارگزاران مسجد (امام جماعت، امناء و خادم) است. این مرکز دوره‌های آموزش و توانمندسازی را در استان برای ارکان برگزار می‌کند.

    بیان دیدگاه