در محله قدیمی فاطمیه، مسجدی تاریخی وجود دارد که قدمت آن به دوره نادرشاه برمیگردد مسجدی به نام «حضرت ابوالفضل(ع)» که از قدیم به نام «مسجد شقا» و یا «مسجد خردو» شناخته میشده است.
محرومیت مسلمانان از مسجد
مسلمانان شهر مونفالکونه در ایتالیا به واسطه تصمیم مقامات محلی مجبور به برگزاری نماز جمعه در یک پارکینگ شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان، در شهر مونفالکونه واقع در شمال شرقی ایتالیا، صدها مسلمان در پارکینگی گرد هم آمدند تا نماز جمعه را برگزار کنند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که مقامات محلی این شهر برگزاری نماز در مراکز فرهنگی را ممنوع اعلام کردند.
شهردار راست افراطی از اقامه نماز مسلمانان در این منطقه در مراکز فرهنگی خود جلوگیری کرد و آنها اکنون مجبورند در این مکان متروک تجمع کنند و منتظر تصمیم قوه قضائیه در مورد آنچه که تجاوز به حق قانونی خود میدانند، بشوند.
مهاجران یک سوم جمعیت این شهر 30 هزار نفری واقع در حومه تریستا را تشکیل میدهند و بسیاری از آنها مسلمانان بنگلادشی هستند که از اواخر دهه 1990 برای ساخت کشتیهای تفریحی در شرکت Fincantieriآمدهاند.
آنا سیسینت، شهردار مونفالکونه در سخنانی پیرامون این موضوع مدعی شد که تصمیم ممنوعیت نماز مربوط به آمادهسازی فضا است و ربطی به تبعیض ندارد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: من به عنوان شهردار، مخالف کسی نیستم. من اینجا هستم تا قانون را اجرا کنم.
اما او اعتقاد خود را پنهان نمیکند که تعداد مهاجران مسلمان در مونفالکونه افزایش یافته و بسیار مهم شده است.
تعداد مسلمانان ایتالیا دو میلیون نفر است و آنها بزرگترین اقلیت دینی در این کشور هستند، اما بنا به گفته ائتلاف مسلمانان ایتالیا، در ساخت مساجد با مشکلاتی روبرو هستند، اگرچه نزدیک به نیمی از آنها شهروند ایتالیا هستند.
بسیاری از مسلمانانی که در این کشور زندگی میکنند، به خبرگزاری فرانسه اعلام کردهاند که احساس بیاعتمادی میکنند و حتی احساس میکنند حس مبتنی بر نفرت وجود دارد.
دادگاه اداری تریستا قرار است در 23 مه حکم خود را درباره ممنوعیت نماز در مراکز فرهنگی صادر کند.