در محله قدیمی فاطمیه، مسجدی تاریخی وجود دارد که قدمت آن به دوره نادرشاه برمیگردد مسجدی به نام «حضرت ابوالفضل(ع)» که از قدیم به نام «مسجد شقا» و یا «مسجد خردو» شناخته میشده است.
استفاده از ظرفیت مساجد مهمترین رویکرد فرهنگی مدیریت شهری مشهد
معاون اجتماعی و مشارکت های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: یکی از رویکردهای اصلی مدیریت شهری این است که از ظرفیت مساجد شهر به منظور برگزاری برنامه های فرهنگی و اجتماعی برای عموم شهروندان استفاده کند.
به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان، مهدی ابراهیمی در این خصوص اظهارکرد: مساجد از دیرباز به عنوان یک عنصرمعنوی وهویتی درکشور ما نقش بسیار موثری را ایفا کرده اند و در گردهمایی و مشارکت مردم در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی سهم چشمگیری داشته اند.
وی با اشاره به اینکه مسجد محوری یکی از رویکرد های اصلی مدیریت شهری بوده افزود: در همین راستا و با هدف استفاده از ظرفیت مساجد در زمینه پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی محلات، شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص حمایت از فعالیت تشکل های مساجد و برگزاری برنامه های مختلف در حوزه فرهنگی و اجتماعی مصوباتی را به تصویب رسانده است.
ابراهیمی در خصوص مشارکت با مساجد در سال 142 گفت: به همین دلیل در سال گذشته برنامه های مختلفی در سطح مساجد شهر مشهد اجرا شده که شامل، توزیع بن اقلام به منظور کمک به نیازمندان و بن کالای فرهنگی تا سقف 10 میلیون ریال از طریق مرکز رسیدگی به امور مساجد، مشارکت و حمایت از تشکل ها به منظور برگزاری برنامه های مختلف برای بانوان و نوجوانان در مساجد، استفاده از ظرفیت مساجد به منظور دوره های آموزشی طرح ترنم زندگی با محوریت کاهش آمار طلاق و همچنین طرح مهرورزی با نگاه پیشگیری از اعتیاد و برگزاری جلسات شورای اجتماعی محلات در 170 مسجد مناطق مختلف شهر، برگزاری برنامه های فرهنگی برای کودکان و نوجوانان با عنوان مشهد شهر دوست دار آب و همچنین اجرا طرح مشهد مهربان در مساجد سطح شهر می شود.
معاون اجتماعی و مشارکت های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در ادامه تصریح کرد: با توجه به مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد مبنی بر استفاده از ظرفیت مساجد در پیشبرد فعالیت های اجتماعی و فرهنگی، قرار است در سال 1403، سایر اقدامات شهرداری مشهد با مشارکت مساجد افزایش پیدا کند.