مسجد«العمری» سومین مسجد بزرگ فلسطین که 1400 سال پیش بنا شده است، یک شبه با حملات صهیونیستها به تلی از خاکستر تبدیل شد.
مشهد یکپارچه آماده میزبانی شایسته از زائرین رضوی؛
مشارکت مساجد در برپایی 300 موکب در خیابان امام رضا#
معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری مشهد گفت: یکی از برنامه های عملیاتی ما در سه روز پایانی ماه صفر طرح "در مسیر بهشت" و ایجاد خیابان خدمت در خیابان امامرضا# با استقرار 300 موکب است که با همکاری مساجد، هیئات، تشکلهای مردمی و کانون های فرهنگی به ارائه خدمت به زائرین خواهند پرداخت.
سیدجلیل بامشکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در دهه پایانی ماه صفر با سیل عظیم زائرین بارگاه ملکوتی حضرت رضا# روبرو هستیم و پیش بینی میشود با توجه به قرار گرفتن دهه آخر صفر در تابستان زائرین مشهدالرضا# به 6 میلیون نفر نیز برسد.
وی افزود: امر خدمت رسانی به زائرین رضوی به خصوص در حوزه تأمین نیازهای اولیه و اجرای برنامه های فرهنگی از جایگاه ویژه ای برای مدیریت شهری برخوردار است و تلاش کردیم با تشکیل شش کمیته تخصصی در ستاد دهه آخر صفر برای سومین سال متوالی و تحلیل و بررسی برنامه های اجرایی در سال های قبلی باعث بهبود اقدامات شویم.
مشارکت مساجد در خدمت به زائرین
بامشکی ادامه داد: امسال در ستاد استقبال از زائران برنامههای متنوعی را با سیاست استقبال محور و با استفاده از 76 رویکرد کلان برنامهریزی کردیم که یکی از این سیاستهای اصلی آن مردمیسازی در جریان خدمت رسانی به زائران و استفاده از ظرفیتهای مختلفی چون مساجد، هیئات، تشکلها و کانون های فرهنگی بود.
معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری مشهد گفت: یکی از برنامه های عملیاتی ما در سه روز پایانی ماه صفر طرح "در مسیر بهشت" با ایجاد خیابان خدمت در خیابان امامرضا# با استقرار 300 موکب است که با همکاری مساجد و هیئات در این ایام به ارائه خدمت به زائرین خواهند پرداخت.
حضور غیرمشهدیها در جریان خدمت
وی با بیان اینکه اکثرا مواکب غیر مقیم و غیر مشهدی هستند، تصریح کرد: حدود 60 موکب به خدمات فرهنگی و خدماتی اختصاص یافته و مابقی، موکبهای پذیرایی خواهند بود.
دبیر ستاد دهه آخر صفر شهرداری مشهد با بیان اینکه تمرکز اصلی موکبهای غیر مشهدی در رهباغهای منتهی به حرم مطهر و دیگری در خیابان امام رضاست گفت: موکب های شهری بحث اسکان را ندارند با این حال گروههای مردمی، مواکب، زمین و یا مکانهایی را در این مسیر برای اسکان تدارک دیدهاند.
وی خاطرنشان کرد: در پایانههای مسافربری نیز موکبهای پذیرایی، فرهنگی و خدماتی تدارک دیده شده که برخی مواکب از دیگر استانها بوده و به مسافران و زائرین خدمترسانی خواهند کرد.
اسکان زائرین
بامشکی تصریح کرد: مساله اسکان زائران از وظایف محول شده به شهرداری نیست اما شهرداری در این حوزه مشارکت و نقش پررنگی ایفا میکند. در این راستا ما با مشارکت مراکز و گروههای مردمی 51 مرکز اسکان موقت را با ظرفیت 67 هزار نفر شب در دهه آخر صفر امسال ایجاد کردیم و بوستان غدیر نیز به عنوان مرکز اسکان دائمی ما جهت اسکان زایران اماده خدمت است.
وی افزود: در مراکز اسکان موقت واضطراری شهرداری علاوه بر اسکان، خدمات رفاهی و پذیرایی و بهداشتی نیز مهیاست. همچنین برنامه های متنوع فرهنگی وهنری نیز در ایام اسکان برای زائرین اجرا میشود.
دبیر ستاد دهه آخر صفر شهرداری مشهد تصریح کرد: با مشارکت آستان قدس رضوی نیز تعداد پنج موکب بزرگ در مسیر پیادهروی زائران در حریم حرم و مسیرهای منتهی به بارگاه امام هشتم# پیشبینی شده که در صورت تکمیل ظرفیت مراکز اسکان موقت شهرداری از این پنج موکب با ظرفیت اسکان حدود بیست هزار نفر شب استفاده خواهد شد.
وی یادآور شد: همچنین علاوه بر این 51 مرکز اسکان موقت شهری، 11 مرکز اسکان موقت نیز با مشارکت تشکلها در مبادی ورودی شهر در حال تدارک و آماده سازی است که این مراکز نیز بیش از 12 هزار نفر شب ظرفیت دارند.
عرصه میدان شهدا، محور برنامه های فرهنگی دهه آخر صفر
بامشکی همچنین عنوان کرد: محوریت برنامه های فرهنگی در این چند روز در عرصه میدان شهدا خواهد بود وعلاوه بر غرفه های پذیرایی و خدمات رسانی، فضایی برای اجرای برنامه های زنده هنری مانند اجرای سرود توسط گروه های کانون های فرهنگی مساجد فراهم شده است. همچنین ویژه برنامه دعبل و همچنین اجرای تعزیه و برنامه های متنوع دیگری که تدارک دیده شده و از فردا شنبه(10 شهریور) تا شهادت امام هشتم# اجرا میشود.
وی یادآور شد: امسال شاهد رکورد اجرای پشت سرهم برنامه های زنده فرهنگی به مدت 80 ساعت در عرصه میدان شهدا خواهیم بود.
خدمت نوجوانان به زائرین
بامشکی گفت: قرار نوجوانی یکی دیگر از برنامه های ما در این ایام است که با مشارکت نوجوانان اجرا میشود. رویکرد این برنامه در عرصه میدان شهدا که به همت باشگاه مانا برگزار میشود این است که نشان دهیم نوجوانان امام رضایی از خدمت پذیر به خدمترسان تبدیل شده و دهه هشتادیهای ما نیز میتوانند نقشهای مؤثرتری در جامعه و به خصوص در عرصه میزبانی ایفا کنند.