اهمیت توجه به مبانی در برنامه‌ریزی مراکز دینی

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در دومین جلسه دوره آموزشی «الگوی حکمرانی مسجدمحور در نظام ولایی»، گفت: از معضلات اصلی مجموعه‌های اداری گفتمانی این است که به مبانی کم‌توجهی می‌شود یا در برنامه‌ریزی‌ها و رسالت‌ها، مبانی در نظر گرفته نمی‌شود.

DSC_9803.jpg
2024-09-19 13:16:20

به‌گزارش روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، رئیس این مرکز در دومین جلسه دوره آموزشی «الگوی حکمرانی مسجدمحور در نظام ولایی»، گفت: از معضلات اصلی مجموعه‌های اداری گفتمانی این است که به مبانی کم‌توجهی می‌شود یا در برنامه‌ریزی‌ها و رسالت‌ها، مبانی در نظر گرفته نمی‌شود.

وی دانستن مبانی و توجه به آن را در انجام فعالیت‌های مراکز دینی ضروری دانست و گفت: برنامه‌ریزی برای رفتن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب است و اگر به مبانی اولیه توجه شود در این مسیر موفقیت حاصل می‌شود و اگر مدیریت فارغ از مبانی صورت گیرد به هدف نمی‌رسد چون دنبال هدف دیگری رفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع تأکید کرد: برای گام نهادن مبتنی بر مبانی باید منظومه فکری داشت یعنی عقیده ما به‌عنوان فردی که در نهادی دینی خدمت می‌کند منسجم باشد.

وی یکی از معضلات اصلی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را این دانست که مبانی فکری و اعتقادی امتداد اجتماعی پیدا نمی‌کند و گفت: فقه نباید فقط فردی باشد و فلسفه نباید فقط افکار درونی باشد، بلکه باید به رفتار اجتماعی منجر شود، یعنی در مسائل اجتماعی و حکومتی موحد شویم و اعتقاد به توحید در رفتارهای فردی و اجتماعی امتداد یابد.

وی افزود: رسالت انبیای الهی، هدایت و راهبری مردم است و مهم‌ترین محور فعالیت آن‌ها محوریت و حاکمیت خداوند است که باید در همه عرصه‌ها و با همه مقدماتش تحقق پیدا کند و با توجه به سخن امام صادق# که به‌نقل از پیامبر گرامی اسلام@ علما را وارثان پیامبران می‌دانند، حوزه‌های علمیه ادامه دهنده راه انبیا هستند و باید به‌دنبال تحقق آن هدف باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع با اشاره به انواع نفی حکومت الهی، نفی حکومت اسلام، نفی حکومت اسلامی در عصر غیبت و نفی ورود دین به عرصه سیاسی، گفت: سکولاریسم برای نفی حکومت الهی آمده و حتی بعضی از مذاهب اسلامی و افراد دین‌دار هم ساختار سیاسی اسلام را قبول ندارند و فقط به‌دنبال ساختار اجتماعی هستند در صورتی که همه ابزارهای حکومتی باید الهی باشد و تمام نگاه حاکم هم این باشد که حاکمیت الهی را تحقق بخشد.

وی با تأکید بر اینکه حاکم، حکم و ابزار اجرای حکم یعنی حکومت باید الهی باشد، گفت: شاهکار امام راحل^ ایجاد نظام اسلامی بود که هنوز بعد از 45 سال مظلوم است و به اهمیت آن کمتر توجه می‌شود، در صورتی که این انقلاب، به حاکم اسلامی و دینی اقتدار داده است.

وی با بیان اینکه بر اساس مبانی، مردم در ایجاد چنین حاکمیتی نقش دارند، گفت: مردم در مشروعیت حکومت نقش ندارند اما در مقبولیت حکومت بسیار اثر داشته و پشتوانه حاکمیت هستند، همان طور که امیر مؤمنان حاکم بود ولی حکومتش تحقق خارجی پیدا نکرده بود تا اینکه با بیعت مردم به تحقق خارجی رسید.

مشاهده DSC_9808.jpg
DSC_9808.jpg
مشاهده DSC_9814.jpg
DSC_9814.jpg
مشاهده DSC_9815.jpg
DSC_9815.jpg
مشاهده DSC_9817.jpg
DSC_9817.jpg
مشاهده DSC_9820.jpg
DSC_9820.jpg
مشاهده DSC_9822.jpg
DSC_9822.jpg
مشاهده DSC_9826.jpg
DSC_9826.jpg
مشاهده DSC_9833.jpg
DSC_9833.jpg
مشاهده DSC_9839.jpg
DSC_9839.jpg
مشاهده DSC_9841.jpg
DSC_9841.jpg
مشاهده DSC_9845.jpg
DSC_9845.jpg
    بیان دیدگاه