حجتالاسلام والمسلمین امیرحسین احمدنیا: طبق تحقیقات انجام شده جمهوری اسلامی امروز 3200 خدمت را به مردم ارائه میکند. ما معتقدیم مساجد باید در تمام این موارد با تمام توان به حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی بپردازند لذا از این پس مساجد منتخب استان علاوه بر خدماتی که تاکنون ارائه کرده اند به پایگاههای مسکن محرومان نیز تبدیل خواهند شد.
بنیاد مسکن نهادی برخاسته از دل انقلاب
سید خلیل منبتی: بنیاد مسکن نهادی برخاسته از دل انقلاب و تحت فرمان مستقیم حضرت امام خمینی^ و حمایتهای مستمر مقام معظم رهبری است. امروز، هر جا که سخن از ساخت و ساز برای محرومان، بازسازی مناطق آسیبدیده یا توسعه روستاها باشد، نام بنیاد مسکن در میان است.

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، سید خلیل منبتی، مدیرکل بنیاد مسکن استان، در همایش هماندیشی بنیاد مسکن و مساجد منتخب نیکوکاری که با حضور ائمهی جماعت مساجد مشهد برگزار شد، با اشاره به مأموریتهای کلیدی بنیاد مسکن در سطح استان و کشور، گفت: «بنیاد مسکن نهادی برخاسته از دل انقلاب و تحت فرمان مستقیم حضرت امام خمینی^ و حمایتهای مستمر مقام معظم رهبری است. امروز، هر جا که سخن از ساخت و ساز برای محرومان، بازسازی مناطق آسیبدیده یا توسعه روستاها باشد، نام بنیاد مسکن در میان است.»
منبتی با اشاره به پروژههای کلان در حوزه نهضت ملی مسکن افزود: «در استان خراسان رضوی، سهمیه حدود 300 هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن تعریف شده که از این میان، 100 هزار واحد تنها توسط بنیاد مسکن در حال اجراست. همچنین تکمیل و تحویل پروژههای نیمهتمام مسکن مهر از سال 1384 نیز بر عهده این نهاد قرار گرفته است.»
وی بحران کمبود مسکن را یکی از اصلیترین چالشهای اجتماعی حال حاضر دانست و گفت: «باور عمومی این است که روستاها از نظر مسکن مشکلی ندارند، اما بررسیهای میدانی ما نشان میدهد که بالغ بر 200 هزار خانوار روستایی در استان، فاقد مسکن مستقل هستند. افزایش جمعیت، بالا رفتن قیمت ساختوساز و کاهش توان مالی خانوادهها، باعث شده حتی در روستاها هم بحران مسکن بهوجود آید.»
مدیرکل بنیاد مسکن ادامه داد: «ما در تلاشیم تا با بهرهگیری از کمکهای مردمی، واگذاری زمین، تسهیلات کمبهره و الگوهای ساخت ارزانقیمت، این بحران را تا حد امکان مدیریت کنیم. در شرایطی که ساخت یک خانه معمولی تا 2 میلیارد تومان هزینه دارد، ما با استفاده از ظرفیتهای مردمی و تسهیلات دولتی، مسکنهایی را با هزینهای بین 250 تا 300 میلیون تومان به خانوادههای نیازمند واگذار کردهایم.»
منبتی با اشاره به خدمات زیرساختی بنیاد مسکن در روستاها افزود: «در حال حاضر بیش از 2500 روستا در استان تحت پوشش ما هستند و اجرای طرحهای هادی، بهسازی معابر، آسفالت، جدولگذاری و خدماتی مانند گازرسانی در حال انجام است. در هیچ روستایی نیست که طرح هادی نداشته باشیم.»
وی در پایان، با تأکید بر نقش ائمهی جماعات به عنوان حلقهی ارتباطی مؤثر میان مردم و حاکمیت گفت: «از شما درخواست دارم که در معرفی و حمایت از طرحهای بنیاد مسکن، ما را یاری کنید. چهبسا فردی زمین دارد اما توان ساخت ندارد. اگر کسی سرپناهی بالای سرش باشد مطمئناً در رابطه با خرج روزمره اش نخواهد ماند، خانه، ستون آرامش خانواده است و اگر مسکن تأمین شود، بسیاری از مشکلات اجتماعی نیز کاهش مییابد.»
