«خانه به خانه با علی(ع)، پای سفره امام» پاسخی بیکلام اما پرمعنا به تلخیهای که این روزهای کشور عزیزمان ایران را درگیر خود نموده.
لزوم تقویت جایگاه ائمه جماعات در ایجاد تحول اجتماعی و فرهنگی جامعه
گردهمایی ائمه جماعات مساجد و روحانیون منطقه چهار (شهرستانهای شیروان، فاروج و بخش خبوشان) با حضور نماینده معظم ولی فقیه در استان و اعضای محترم شورای تعالی مساجد استان و 150 نفر از روحانیون منطقه در امامزاده حمزه رضا # شهر زیارت شیروان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی، گردهمایی ائمه جماعات مساجد و روحانیون منطقه چهار (شهرستانهای شیروان، فاروج و بخش خبوشان) با حضور نماینده معظم ولی فقیه در استان و اعضای محترم شورای تعالی مساجد استان و 150 نفر از روحانیون منطقه در امامزاده حمزه رضا # شهر زیارت شیروان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین نوری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بجنورد در این گردهمایی، ضمن تقدیر از حضور فعالان فرهنگی و مذهبی، بر ضرورت تقویت جایگاه امام جماعت در محلات و مساجد تأکید کرد و به بیان اهیمت ولایت در ایام ذیالحجه کرد و با اشاره به ایام ذیالحجه و وقایع مرتبط با امامت حضرت علی#، بر لزوم تبیین مفاهیم ولایت و امامت در این روزها برای مردم تأکید کرد و حدیث ثقلین و زیارت جامعه کبیره را محور امامشناسی معرفی نمود.
وی با اشاره به غیرمعمور بودن برخی از مساجد استان، از روحانیون شاغل خواست وظایف تبلیغی خود را حتی در محل اشتغال بهصورت کامل انجام دهند و صرف شاغل بودن نباید مانع حضور در فعالیتهای مسجدی شود.
امام جمعه بجنورد با اشاره به محدودیت منابع نهادهای مرتبط با مساجد، خواستار حمایت معنوی و همافزایی برای رفع مشکلات ائمه جماعات شد و تأکید کرد که دیدارهای فصلی برای تبادل تجربیات و تقویت هویت ائمه جماعت ادامه خواهد یافت.
در ادامه این نشست حجتالاسلام و المسلمین غلامی، امام جمعه شیروان با اشاره به نقش بنیادین مسجد در اسلام از زمان پیامبر اکرم@، تأکید کرد که مسجد پایگاه انسانسازی و خودسازی است. ایشان گفت: اگر امام جماعت تماموقت نباشد، مسجد نیز به پایگاه تربیت انسان تبدیل نخواهد شد.
امام جمعه شیروان در ادامه گفت: یکی از آسیبهای فعلی حوزه مسجد را «کار سرسری» و بدون مطالعه و برنامه دانست و با ذکر مثالی از عملیات فتح خرمشهر، به لزوم طراحی عملیات فرهنگی دقیق برای جذب مردم به مسجد تأکید کرد.
بررسی ظرفیتها و چالشهای مساجد خراسان شمالی در مسیر تحقق سند ملی مسجد:
حجت الاسلام خانی مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی ضمن ارائه آمار دقیق و آسیبشناسی عملکرد مساجد منطقه گفت: ظرفیت بالای سختافزاری (تعداد زیاد مساجد) و منابع انسانی (بیش از 1500 نیروی فعال) در منطقه، بستری مناسب برای اجرای برنامههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فراهم کرده است. اما کمتوجهی به فعالسازی روحانیون غیر شاغل و عدم پیگیری ارتباط مستمر با نمازگزاران و تشکلهای مسجدی، ضعفهایی جدی تلقی شد
مهندس رمضانی، مدیرکل اداره برق خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش فرهنگی و اجتماعی مساجد پرداخت و اظهار داشت: «مساجد، فراتر از کارکرد عبادی، نهادهایی تأثیرگذار در هدایت اجتماعی هستند. همکاری امامان جماعت و هیئت امنای مساجد در انتقال پیام صرفهجویی به نمازگزاران، بهویژه در ایام پرمصرف، نقش تعیینکنندهای در فرهنگسازی مصرف صحیح برق دارد.»
گفتنی است در پایان گردهمایی ائمه جماعات مساجد و روحانیون منطقه4 استان از امام جماعتان فعال در عرصه های فرهنگی، تبلیغی و جوانی جمعیت تقدیر به عمل آمد.
