برگزاری همایش ائمه محترم جماعات مساجد مشهدمقدس

همایش فصلی ائمه جماعات مساجد مشهدمقدس شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حائری، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و حجت‌الاسلام و المسلمین فرزانه، امام جمعه موقت مشهدمقدس در حسینیه امام رضابرگزار شد.
IMG_0759.JPG
2014-06-11 10:00:00

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، همایش فصلی ائمه جماعات مساجد مشهدمقدس شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حائری، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و حجت‌الاسلام و المسلمین فرزانه، امام جمعه موقت مشهدمقدس در حسینیه امام رضا7 برگزار شد.

این همایش از ساعت 21 چهارشنبه 21 خردادماه با تلاوت آیات نورانی قرآن کریم آغاز و با مدح اهل بیت: مزین به عطر خاندان عصمت و طهارت: شد.

رئیس دانشگاه عمومی اسلامی رضوی در این همایش ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و به ویژه ولادت امام عصر (ارواحنا له الفداء)، به جایگاه ارزشمند ائمه جماعات مساجد اشاره و گفت: منصب امام جماعت یکی از مناصب اصلی آخوند و یکی از بهترین کارهاست، چراکه ما از مردم هستیم و موفقیت ما نیز در ارتباط با مردم است.

وی با بیان این‌که هرچه ارتباط ائمه جماعات با مردم عمیق‌تر و گسترده‌تر باشد در انجام وظیفه خود موفق‌تر است، ادامه داد: شما به عنوان ائمه عادل در مساجد با مردم صحبت می‌کنید، این یک وظیفه به دوش انسان می‌گذارد که به عنوان عادل با مردم صحبت کند اما تأثیر خود را نیز می‌گذارد.

حجت‌الاسلام فرزانه با تأکید بر این‌که کار آخوندی سخت‌ترین کار است، عنوان داشت: کار آخوند ساخت، تربیت و پرورش انسان است؛ لذا برخی پیامبران 50 سال تلاش کردند اما چیزی به دست نیاوردند، پیامبر اکرم6 در 13 سال حضور در مکه، موفق به تربیت چند نفر شدند؟

وی افزود: همه پیامبران از اول تا پیامبر اعظم6، تلاش کردند تا جامعه‌ای را از بشریت بسازند که در آن هفت چیز باشد، اما هیچ پیامبری به طور کامل موفق نشده است جامعه‌ای با این خصوصیات بسازد اما در این بین، خاتم‌الانبیاء در کار خود موفق‌ترین بوده‌اند.

رابطه با خدا برترین و حساس ترین رابطه است

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی اولین خصوصیت جامعه مطلوب انبیاء را ایجاد ارتباط عمیق فکری و ذهنی بین انسان و خدا عنوان کرد و گفت: انبیاء همواره تلاش داشتند تا این ارتباط را ایجاد و وارد صحنه زندگی فرد بکنند؛ همان چیزی که به توحید نظری و توحید عملی تعبیر شده است.

وی به آیه « وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ فَمِنْهُم مَّنْ هَدَى اللّهُ وَمِنْهُم مَّنْ حَقَّتْ عَلَیْهِ الضَّلالَةُ فَسِیرُواْ فِی الأَرْضِ فَانظُرُواْ کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الْمُکَذِّبِینَ»1 اشاره کرد و بیان داشت: این رابطه فکری و ذهنی مردم با خدا، اولین حرکت تمام انبیاء در تاریخ بوده، هرچه رابطه انسان با خدا عمیق‌تر شود، به آن جامعه مطلوب نزدیک‌تر می‌شویم در واقع، رابطه با خدا، برترین، عمیق‌ترین و حساس‌ترین رابطه انسان است.

امام جمعه موقت مشهدمقدس دومین شاخصه را عدالت دانست و اظهارداشت: عدالت یعنی همه انسان‌ها در برابر سه چیز مساوی باشند؛ در برابر حقوق، به حکم این که انسان است حقی دارد و همه در برابر حقوق برابر هستیم؛ برابری در برابر مقررات؛ همه در مقابل مقررات الهی برابر هستند و برابری در حدود و قوانین کیفری.

وی با اشاره به این آیه «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ»2، تصریح کرد: عدالت مثل یک باران به موقع و به اندازه است که اگر در جامعه حاکم شد، تمام استعدادها و توانایی‌های انسان از قوه به فعل تبدیل می‌شود.

جامعه بدون عقلانیت یک جامعه مستضعف است

حجت‌الاسلام فرزانه به تلاش انبیاء برای ساخت جامعه‌ای که انسان‌ها در آن جامعه به‌وسیله عقل خدادادی مسیر زندگی را کشف کنند، اضافه کرد: انسان باید علاوه بر عقل بتواند با کمک اراده خود مسیر را انتخاب کند و این یعنی استقلال؛ فضا به‌گونه‌ای نباشد که مردم یا نتوانند مسیر را انتخاب کنند یا اگر انتخاب کردند نتوانند به آن دست پیدا کند که اگر این‌گونه باشد، آن جامعه یک جامعه مستضعف است.

وی، حاکم شدن معنویت و اخلاق بر تمام حرکت‌های مادی و حیاتی انسان را هدف دیگر انبیاء عنوان کرد و اظهار داشت: اگر درس می‌خوانم، اگر درس می‌دهم، اگر سیاسی هستم و یا هرچه هستم، در همه کارها خدا حاکم باشد؛ بین کار در مسیر معنویت و کار خارج از مسیر معنویت تفاوت بسیاری وجود دارد، در اولی از مسیرهای خاصی استفاده می‌کنیم و در راه دوم از هر مسیری که بتوانیم، اگر در مسئولی معنویت حاکم باشد دیگر خبر اختلاس او به گوش نمی‌رسد.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی، وجود امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و همچنین به فعلیت رسیدن تمام استعدادهای یک جامعه را جنبه دیگر فعالیت انبیاء عنوان کرد و بیان داشت: پیامبران تلاش کردند جامعه‌ای درست شود که تمام استعدادهای نهفته در انسان تربیت شده، شناسایی و استخراج شود، برکت داده شود و در اختیار سایر انسان‌ها قرار گیرد که مصداق این اصل، آیه: « وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَیْهِم بَرَکَاتٍ مِّنَ السَّمَاء وَالأَرْضِ وَلَـکِن کَذَّبُواْ فَأَخَذْنَاهُم بِمَا کَانُواْ یَکْسِبُونَ»3 است.

وی افزود: هیچ پیامبری موفق به چنین کاری نشد که البته هیچ‌کدام از پیامبران نیز چنین ادعایی نکرده‌اند اما به عقیده شفاف متکی به وحی، سنت و عملکرد تاریخ شیعه در زمانی خاص، انسانی مقدس و عالی‌قدر ظهور خواهد کرد به نام مهدی و جامعه‌ای با این خصوصیت‌ها در سراسر عالم ایجاد خواهد کرد.

بهترین کار در پیشگاه خدا، انتظار است

حجت الاسلام فرزانه خاطرنشان کرد: امید و آرزو برای رسیدن به چنین روزی یعنی جامعه‌ای که چنین خصوصیاتی داشته باشد در فرهنگ شیعه یعنی انتظار و بهترین کار در پیشگاه خداوند انتظار است.

وی ادامه داد:  پنج خصیصه برای انسان منتظر وجود دارد که اولین آن، یقین منتظر به وقوع چنین حادثه‌ای است که انسانی مقدس و عالی مقام می‌آید و چنین جامعه‌ای را ایجاد می‌کند؛ خصوصیت دوم این است که منتظر خود را ساخته و برای آن روز آماده کرده است؛ فرصت خود ساختن در آن روز وجود ندارد و اگر خودساختگی وجود نداشته باشد در زمان ظهور با مشکل مواجه خواهد شد.

امام جمعه موقت مشهدمقدس خصوصیت سوم را انتظار همیشگی برای وقوع آن حادثه عنوان کرد و گفت: کسی که تا آن جامعه ایجاد نشده است به کمتر از آن خشنود نشده باشد، چهارمین خصوصیت ایجاد یک رابطه عمیق قلبی، روحی و ذهنی با حضرت مهدی(ارواحنا له الفداء) و این که همیشه خود را در محضر آن حضرت ببیند، پنجمین خصویت یک منتظر است.

وی یادآور شد: هدف نظام مقدس جمهوری اسلامی تحقق همان خصوصیاتی است که برای ایجاد آن جامعه نیاز است، وقتی در سخنان امام راحل1 و مقام معظم رهبری(حفظه الله تعالی) دقت می‌کنیم، آیا هدفشان جز آن خصوصیات است؟ مگر هدف نظام تحقق عدالت نیست؟ مگر هدف نظام استقلال نیست؟ مگر هدف نظام گسترش معروف و ریشه‌کن شدن منکر نیست؟ مگر هدف نظام از قوه به فعلیت رسیدن همه استعدادها و نورانی کردن زندگی به علم و دانش و ریشه‌کن کردن خرافات از زندگی‌ها نیست؟ اما این فرق است بین این که یک انسان این اهداف را دنبال می‌کند یا یک حکومت، قدرت حکومت دیگر قدرت یک انسان نیست.

در 35 سال پس از انقلاب به اندازه 350 سال کار شده است

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به مسیر پیموده شده در 35 سال پس از انقلاب اشاره کرد و عنوان داشت: باید دقت کرد که در این 35 سال چقدر راه آمده‌ایم نه این که چقدر راه مانده، چه گام‌هایی برداشتیم، اگر نگاه کنیم به مسیر پیش رو، راه زیادی داریم اما اگر نگاه کنیم به پشت سر گام‌های سنگینی برداشته‌ایم؛ به تعبیر مقام معظم رهبری، در عرض 35 سال به اندازه 350 سال کار شده است اما به اندازه 3500 ظرفیت کار وجود دارد؛ این نظام همان ارمغان‌ها را دنبال می‌کند اما در مسیری لبریز از سنگ و مانع حرکت می‌کند.

وی اختلافات موجود در جامعه را اولین مانع بر سر راه نظام دانست و گفت: هر چند نفری جمع می‌شوند و عناوینی را ایجاد می‌کنند، مثل سازمان مجاهدین خلق و یا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی؛ این عناوین دروغین است، به برکت این عناوین همواره اختلافات وجود داشته، گسترش پیدا کرده و عمیق شده.

حجت‌الاسلام فرزانه ادامه داد: طلبه و روحانی نباید در دام این اسامی دروغین اختلاف آفرین باشد، هرجا هستید آخوند باشد، آخوند رسالتی دارد و هرجا در قالب همین هویت وارد شدید جذابیت خودتان را خواهید داشت؛ شهید بهشتی گفت ما تصمیم نداریم حوزه‌های علمیه را حزبی کنیم، جایگاه حوزه‌ها بسیار بالاتر از این اسامی و دروغ‌هاست، دیگران باید از روحانی تأثیر بگیرند نه روحانی از دیگران.

وی با بیان این‌که به روحیه سال 57 نیاز است و بدون آن روحیه این راه ادامه پیدا نمی‌کند، عنوان داشت: تنبلی و کم کاری، مانع سوم بر سر راه است چه در شکل آخوند باشیم، چه وزیر باشیم و چه در جایگاه وکیل؛

امام جمعه موقت مشهدمقدس، یأس و نا امیدی را دیگر سنگ پیش روی موفقیت نظام دانست و بیان داشت: اشرافی‌گری، تن‌پروری، لذت‌طلبی و آسایش‌خواهی؛ مواردی است که نظام را با مشکل مواجه کرده است.

 

پیش از ایشان، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان در سخنانی ضمن خیرمقدم به ائمه محترم جماعات مساجد مشهدمقدس و حجت‌الاسلام و المسلمین فرزانه، با بیان این‌که 10 روز آخر ماه شعبان المعظم به عنوان دهه نکوداشت و بهداشت مساجد تعیین شده است، گفت: این نام‌گذاری با این نیت صورت گرفته که در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه حضور مؤمنین در مساجد، این پایگاه‌های توحید هم به لحاظ ظاهری و هم به لحاظ برنامه‌ریزی برای استقبال از ماه مبارک رمضان آماده شوند.

وی ادامه داد: به لطف خداوند، مساجد ما هم زیبا و هم تمیز است اما به‌دلیل آن که اگر مختصر غباری در مسجد وجود داشته باشد به این غبار روبی توجه کنیم و از مردم بخواهیم در این امر مشارکت داشته باشند که با حضور برادران و خواهران در مسجد، آن علاقه و پیوند بین مسجد و مردم عمیق‌تر خواهد شد.

حجت‌الاسلام حائری به لزوم برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت نوجوانان اشاره کرد و بیان داشت: چه در ماه مبارک رمضان و چه بعد از ماه مبارک رمضان، برای اوقات فراغت فرزندان محل خود برنامه‌ریزی کنید، شما پدران معنوی آنان هستید؛ جا دارد با برنامه‌ریزی بیشتر و بهتر برای اوقات فراغت و ماه مبارک رمضان، برنامه‌های ویژه برای جوانان و نوجوانان داشته باشید زیرا تجربه ثابت کرده خیلی از جوانان و نوجوانان اگر برنامه خاص و ویژه برای آنان باشد، بیشتر استقبال می‌کنند.

وی همچنین افزود: آنان سؤالات و شبهاتی دارند که بزرگسالان ما ندارند و مطالبی را باید بشنوند که نیازی نیست بزرگسالان آن را بشنوند پس لازم است که برای آموزش آنان تدبیر بهتر و بیشتری اندیشیده شود.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: ماه مبارک رمضان، بهار قرآن، بهار تلاوت قرآن و بهار تفسیر قرآن است که باید در دستور کار مساجد قرار گیرد.

 

پاورقی‌ها:

1. سوره مبارکه نحل آیه 36

2. سوره مبارکه حدید آیه 25

3. سوره مبارکه اعراف آیه 96

    بیان دیدگاه

    نظرات

    حسن :
    مثال 2014-06-16 16:10:44
    سالاری بایگی حسن(701110) :
    لطفا از نظرات درست استفاده کنید . 2014-06-24 10:35:20