معرفی کوتاه فعالیت های مسجد و مجتمع فرهنگی امام حسین# مشهدمقدس

تأسیس مدرسه با مسجد، اشتغال‌زایی توسط مسجد، یاری‌رسانی به بیماران، آموزش‌های فرهنگی، اقدام‌های معیشتی و کلاس‌های قرآن، از فعالیت‌های مهم این مسجد و امام جماعت آن است.

111112222.jpg
2021-09-13 10:00:00

به گزارش خبرنگار روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، اهمیت مسجد بر کسی پوشیده نیست؛ اما یکی از ارکان مهم مسجد، امام جماعت است که بدون حضور او شاید درب مسجد بسته بماند و مسجد فقط ساختمانی متبرک باقی بماند.

بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام سیدمجتبی سلطانی، دانشجوی دکترای حقوق و طلبه سطح چهار حوزه علمیه خراسان، یکی از امامان جماعت موفق شهر مشهد است که برنامه‌های او در مدت 14 سال حضورش در مسجد امام حسین# بلوار شهید صیاد شیرازی، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

در این راستا، روزنامه قدس، گزارش مفصلی را از فعالیت‌های این مسجد و مجتمع فرهنگی در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سلطانی تهیه کرده که بخشی از آن را می‌خوانیم:

از کلاس‌های قرآن تا یاری‌رسانی به بیماران

در این مسجد مجموعه‌ای از فعالیت‌های عمومی داریم که باید در همه مساجد باشد؛ ولی به جز این فعالیت‌ها، ما در مسجد خودمان فعالیت‌های ویژه‌ای را تدارک دیدیم که به تداوم آن‌ها اهمیت زیادی می‌دهیم.

 از سال‌ها پیش یک کمیته انفاق در مسجد تشکیل دادیم که به واسطه آن خانواده‌ها را در مناطق اطراف شناسایی کرده و با کمک‌های معیشتی و... زیر پوشش قرار می‌دهیم. وقتی کرونا شدت گرفت و موج «نهضت مواسات» که مورد تأکید رهبر انقلاب بود گسترده شد، خانواده‌های بیشتری زیر پوشش قرار گرفتند و کمک‌ها هم شدت گرفت. به‌تازگی با همکاری کمیته امداد امام خمینی^ مرکز نیکوکاری مسجد را تشکیل دادیم و یک ستاد ویژه کرونا. به وسیله این ستاد، بیماران کرونایی را در منطقه شناسایی می‌کنیم و اقلام مورد نیاز مثل کپسول، دارو، سوپ و آبمیوه و... را به آن‌ها می‌رسانیم.

تأسیس مدرسه با مسجد

مجوز تأسیس پیش دبستانی و دبستان پسرانه را که به‌تازگی گرفته‌ایم که یکی از مهم‌ترین اقدامات و موفقیت‌های مسجد می‌دانم. شاید ما تنها مسجدی باشیم که توانستیم از آموزش و پرورش و سازمان نوسازی این مجوز رسمی را بگیریم و در طبقه فوقانی فضای آموزشی تدارک ببینیم. هدف این است دانش‌آموزان با سیستمی نظام‌مند در مسجد آموزش ببینند.

اشتغال‌ در مسجد؛ استقلال خارج از مسجد

از بدو ورود، اشتغال جوان‌های مسجدی یکی از دغدغه‌هایم بوده است. به همین منظور برای بعضی جوان‌های تحصیلکرده مسجد فضایی تدارک دیدیم. مثل یک شرکت دانش بنیان که الان در پارک علم و فناوری مشهد مستقر شده است. تشکیل این شرکت از سال 87 در مسجد بود. کم‌کم اعضای آن، پروژه‌هایی گرفتند و موفق شدند روی پای خودشان بایستند.

یک شرکت سینمایی هم از سال 89 تا مدت چهار، پنج سال در مسجد مستقر بود تا الان که در حوزه هنری بسیار قوی و مستقل فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد. برای بانوان هم مراکز خوداشتغالی در نظر گرفته‌ایم. این بانوان تولیدات خود را ارائه می‌دهند و به فروش می‌رسانند. وقتی به استقلال رسیدند از مسجد جدا می‌شوند.

آموزش‌های فرهنگی، اقدام‌های معیشتی

به طور متناوب کارگاه‌های تربیت فرزند و مهارت‌های خانواده و زناشویی با دعوت از اساتید برگزار می‌کنیم که بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. دوره‌های تخصصی نهج‌البلاغه و مهدویت هم برای مخاطبان بانو به صورت هفتگی داریم. طرح‌های ویژه تربیت کودک و نوجوانان را به طور جدی دنبال می‌کنیم.

با برنامه‌ریزی واحد تربیت، نوجوان‌ها و کودکان در گروه‌های سنی سازماندهی می‌شوند و با مشوق‌های مختلف، فعالیت‌های تربیتی و فرهنگی برای این قشر آینده‌ساز انجام می‌شود. تشکیل اتاق تعاونی مصرف شامل اقلام اساسی مورد نیاز خانواده‌ها مثل برنج، روغن، رب، ماکارونی و حبوبات از دیگر اقدامات مثبت مسجد است. چون قصد نداریم مغازه‌های اطراف متضرر شوند، تنها اقلام اساسی و ضروری خانواده‌ها را با قیمت مناسب از مراکز پخش خریداری می‌کنیم و به همان قیمت به مردم می‌دهیم. انجام قربانی اول هر ماه قمری با کمک خیران و توزیع گوشت آن توسط مرکز نیکوکاری مسجد میان نیازمندان زیر پوشش از دیگر اقدامات در زمینه رفع نیازهای معیشتی خانواده‌هاست.

سخن پایانی

مهم‌ترین هدفم از کار مسجدی این است مسجدی داشته باشیم که تراز اسلامی و به عنوان الگو باشد و تمام نیازهایی که در محله داریم محوریتش مسجد شود و بتوانیم نیازهای اساسی مردم را تأمین کنیم.

 بزرگترین آرزو برای خودم عاقبت به خیری خودم و خانواده‌ام است. به قول مادربزرگم: «خدایا بیامرز و ببر»؛ ولی بزرگ‌ترین آرزوی مسجدی‌ام طرحی است که گاهی آن را مطرح کرده‌ام هر چند هنوز اتفاق نیفتاده است. چند دهه است مشکلات اقتصادی بر کشور حاکم است، حتی رهبر انقلاب هم با علم به این موضوع هر سال را با شعارهای اقتصادی نام‌گذاری می‌کنند. برای حل مشکلات اقتصادی باید مساجد با کمک نهادهایی مثل بسیج و سپاه و... پای کار بیایند. مثلاً برای ایجاد یک کارگاه تولیدی و اشتغال زودبازده اگر سرمایه اندکی لازم باشد در مساجد قابل تهیه است.

برای خواندن خبر تفصیلی کلیک کنید. 

    بیان دیدگاه