عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: مساجد، حلقه اتصال فعالان اقتصادی با جوانان متخصص باشند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به نقش موثر مساجد در فرهنگ‌سازی در عرصه جهاد اقتصادی، گفت: مساجد، می‌توانند حلقه واسطی برای ارتباط نمازگزاران فعال در حوزه صنعت و اقتصاد با جوانان تحصیل کرده و متخصص جویای کار باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:  مساجد، حلقه اتصال فعالان اقتصادی با جوانان متخصص باشندIMG00591266.jpg
2017-04-04 10:00:00
به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان  حجت الاسلام احمد سالک در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به تاثیرگذاری مساجد به عنوان یکی از مهم ترین پایگاه‌های گسترش فرهنگ اسلام ناب محمدی @ در همه ابعاد و کارکردهای جامعه از جمله جهاد اقتصادی، گفت: اولین اقدام پیامبر @ ساخت مسجد بوده است زیرا که مساجد پایگاه تربیت، اخلاق، صلح، حکومت و گسترش فرهنگ و ترویج دهنده ارزش‌های اخلاقی و انسانی و همچنین گسترش فعالیت های اقتصادی، سیاسی و تبیین بسیاری از مسایل مهم هستند.
 
وی با اشاره به اینکه مساجد صرفا تنها پایگاهی برای اقامه نماز جماعت نیستند، اظهار کرد: حضور گسترده مومنین در مساجد، عاملی برای شناخت محرومین و مستضعفین جوامع است و در زمینه‌های اقتصادی نیز در دو محور رشد تولید و اقتصاد می‌توانند به نحوی تاثیرگذار عمل کرده و فعال باشند.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: توجه به مباحثی چون اقتصاد، کشاورزی، صنعت و سیاست مبتنی بر ارزش‌های دینی و جزو کارکردهای مساجد محسوب می شوند، بنابراین آن‌ها باید در عرصه اطلاع رسانی پیرامون سیاست‌های اقتصادی مقاومتی فرهنگ ساز باشند.
 
ایشان با اشاره به اینکه ائمه جماعات باید سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را  در طول سال با بیانی زیبا و ادبیات مناسب روز برای مردم تبیین کنند، افرود:در صورت اطلاع رسانی در این زمینه به ویژه در مساجد، مردم با انگیزه بیشتری در جهت توجه به این موضوع مهم حرکت و برنامه ریزی می‌کنند.
 
وی خاطر نشان کرد:  اگر نمازگزاران برخی از مساجد در بخش‌های صنعتی مشغول به کار هستند، امام جماعت آن مساجد نیز می‌توانند با تشکیل گروهی از این افراد و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در جهت تحقق تولید رقابتی تلاش کنند، زیرا نخبگان و ظرفیت‌های نیروهای انسانی خبره و عالم، این قدرت را دارند تا در ابعاد تئوری‌پردازی، عمل و اقدام در مسایل اقتصادی  فعالیت داشته باشند، از این‌رو نباید از پایگاه مساجد در بخش  مسائل اقتصادی غفلت کرد.
 
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، با بیان اینکه نقش ائمه جماعات مساجد، شناسایی ظرفیت‌ها و اتصال آنها به یکدیگر است، ادامه داد: ائمه جماعات مساجد می توانند با حوصله، تدبیر و اندیشه، نمازگزاران شاغل در صنعت و همچنین جوانان بیکار تحصیل کرده  را شناسایی کنند و بستر اشتغال ارتباط این دو گروه را در بخش‌های کشاورزی، صنعت و  اقتصاد فراهم کنند.
 
ایشان، سرمایه گذاری افراد برخوردار حاضر در مساجد را در قالب شرکت های تعاونی، به منظور اشتغال‌زایی و افزایش تولید داخلی، عامل مهمی در فرهنگ‌سازی جهاد اقتصادی برشمرد و افزود: می توان سود حاصل از این اقدامات را در آبادانی شهرها و تامین معیشت همگان استفاده کرد.
 
وی با یاد آوری نقش مساجد در صدر اسلام به عنوان ملجٲ مومنین و مرکز همفکری و برنامه ریزی در جامعه، اظهار کرد: بسیاری از مساجد کشور ما نیز این نقش را در طول دوران انقلاب اسلامی به خوبی ایفا کردند به این شکل که در موضوعات مختلف اعم از مبارزات سیاسی و جهادهای نظامی و فرهنگی و حتی جهاد علمی و پزشکی به عنوان محور بسیج مردم برای دفاع از ارزش های اسلامی فعالیت داشتند.
 
 این نماینده مجلس یکی از فعالیت‌هایی که باید در قالب‌های آموزشی، برای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام شود را آموزش مبانی تجارت و اقتصاد اسلامی دانست و افزود: این پایگاه اثرگذار دینی به دلیل بهره‌گیری از حضور مردم در مراسم متعدد، بهترین مکان آموزش این موارد هستند.
 
ایشان ادامه داد: آموزه‌هایی مانند نوع‌دوستی، توجّه به مشکلات و نیازمندی دیگر مسلمانان، استفاده از تولیدات داخلی نمونه‌هایی از آموزه‌های کاربردی اقتصادی هستند که بهترین محلّ آموزش آن‌ها خانه های خدا هستند و توجّه به این آموزه‌ها است که بازار ممالک اسلامی را از بازارهای سرمایه‌داری متفاوت می‌کند.
    بیان دیدگاه