سه روز از فصل رویش(درباره اعتکاف)

اعتکاف در بیان رهبری فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه ای  مدظله العالی و  بزرگان  
etekafe-94-2m.jpg
2017-04-08 10:00:00
 در بیان حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی 
در ایام اعتکاف در ماه مبارک رجب، در بسیارى از مساجد سراسر کشور، جوانان ما، زنان و مردان از قشرها و سنین مختلف، رفتند و در مسجد ماندند؛ سه روز روزه گرفتند و با خدا مأنوس شدند. بعد از آن هم با گریه و اشک و آه، مسجد را وداع گفتند و بیرون آمدند، تا براى سال آینده آماده شوند.عزیزان من! این براى یک جامعه، علامت خوبى است. «الّذینَ إنْ مَکّنّا هُمْ فِى‌الأرْضِ أقامُوا الصّلوهَ» علامت یک حکومت الهى، علامت یک حرکت صحیح و داراى جهت‌گیرى صحیح است. این را جدّى بگیرید و تقویت کنید.
دیدار با طلاب و مردم قم به مناسبت ۱۹ دى ماه ۱۹/۱۰/۱۳۷۵
چشم دل بازکن/ حضرت آیت الله جوادی آملی دام عزه
شما معتکفان مخصوصاً جوانها همّتتان بلند باشد خدای سبحان در انجام وعده در قضای حاجت فرقی بین قلیل و کثیر نمی‌گذارد از یک سو, از طرفی ما پرورده اهل بیتیم آنها ما را به همّت والا فرا خواندند وجود مبارک پیامبر اکرم(علیه و علی آله آلاف التحیّه و الثناء) فرمود: «إنّ الله جوادٌ یحبّ الجود و مَعالی الامور و یَکره سفسافها» خدا همّت های بلند را دوست دارد نه تنها با آن درگیر نیست یا مزاحمت نمى‌کند یا منع نمى‌کند همّت بلند را دوست دارد همّت نازل محبوب خدا نیست برای خدا فرق نمى‌کند دعاهایتان را توسعه بدهید خواسته‌هایتان را توسعه بدهید این ذوات قدسی این دعاها را به ذات اقدس الهی عرضه مى‌کنند و خدای سبحان مى‌پذیرد.اگر او «أقرب إلینا من حبل الورید» یعنی تمام تلاش و کوشش ما این باشد که این حجابها را برطرف بکنیم این غبارها را و به تعبیر آیه قرآن کریم ﴿کَلَّا بَلْ رَانَ عَلَی قُلُوبِهِم مَّا کَانُوا یَکْسِبُونَ﴾ را برطرف کنیم این رِیْن را این غبار را این چرک را برطرف کنیم تا بیدار بشویم و ببینیم آن چشمی که در سورهٴ حج فرمود برخی ها چشم دلشان کور است را با جرّاحی بینا کنیم بیدار کنیم ﴿لاَ تَعْمَی الْأَبْصَارُ وَلَکِن تَعْمَی الْقُلُوبُ الَّتِی فِی الصُّدُور﴾ .این دعاها این عبادتها این اعتکاف ها سهم تعیین‌کننده‌ای در شستشوی این صحنه دل دارد اگر این رِین‌ها برطرف بشود انسان به مقدار خود خدا را مى‌شناسد.
همیشه به آسمان نگاه کن/ حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی دام عزه
امروز اعتکاف، هم به جای حج است برای کسانی که نمی‌توانند به حج بروند و هم به جای جبهه است برای مجاهدان و رزمندگانی که می‌خواستند به خدا برسند و آن‌جا پله‌ی پروازشان بود. بسیاری از افراد جامعه که امور مادی ارضاشان نکرده و گرفتاری‌ها و نیازهایی دارند، اما با درهای بسته مواجه می‌شوند، اعتکاف را بهترین جا برای جلب اراده‌ی نافذ خدا می‌بینند. دلیل این امر آن است که محیط اعتکاف محیط الهی است؛ محیط دعا و نیایش و توسل است.
اعتکاف فلسفه‌اش چیست / حجت‌الاسلام‌والمسلمین فاطمی‌نیا دام عزه
ما عادت کرده‌ایم همه چیز را برای ثوابش انجام دهیم. استادی داشتم که می‌گفت: شما برای فهمیدن بخوانید، ثواب به پای خودش می‌آید. این بد شده که ما این جور بارآمده‌ایم. یعنی الان می‌خواهیم عمره برویم، اولین چیزی که در ذهن خطور می‌کند ثواب است. اعتکاف می‌رویم اولین چیزی که خطور می‌کند ثواب است. اعتکاف فلسفه‌اش چیست؟ اعتکاف از عَکَفَ مشتق است، عُکوف یعنی یک جا ایستادن. اعتکاف رمزش این است که شما همیشه پیش خدا بمانید. حج هم رمزش همین است. عمره رمزش دور خدا چرخیدن است، اما ما همه را برای ثوابش انجام می‌دهیم. آن استادم می‌گفت: اگر آدم در تابستان برای خنک شدن وضو بگیرد وضویش باطل است، اما اگر برای خدا وضو بگیرد هم خنک می‌شود و هم عملش صحیح است. ثواب ما را بیچاره کرده است.
آن شب سرنوشت/ حجت‌الاسلام والمسلمین سرلک   دام عزه
اگر عطای آن طرف همیشه آماده باشد که هست، جان انسان هم باید آماده باشد. ما برای این ‌که از این یک شب نتیجه بگیریم، نیاز به تلاش بسیاری داریم. قاعده‌ی کار همان تلاش پیگیر است که با روزه، استغفار و اعتکاف ماه رجب و مناجات‌های ماه شعبان انسان را آماده می‌کند. ماه رجب ماه تخلیه است؛ ماهی است که انسان باید کدورت‌ها و تاریکی‌ها و تباهی‌های دل خودش را کنار بگذارد. ماه رجب، ساعت ۹ بیرون گذاشتن آشغال‌های یک سال دل ماست





    بیان دیدگاه