مسجد باید شور و نشاط انقلابی محله پیرامون خود را حفظ کند

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، بر حفظ شور و نشاط انقلابی محله پیرامون مسجد و تبیین مستمر اهداف و دستاوردهای انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: اگر به مردم یادآوری نکنیم که این انقلاب ریشه در قیام کربلا دارد و آنچه برای ما مهم بوده، دین خدا است، برنامه‌های دشمن اثر خود را می‌گذارد زیرا هرچه به ظهور منجی عالم بشریت نزدیک شویم، مبارزه دشمن سنگین‌تر می‌شود.

DSC_9407.JPG
2023-12-11 12:56:33

به‌گزارش روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، رئیس این مرکز در نشست هم‌اندیشی ائمه جماعات و مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ناحیه شهید دارائی، که در مسجد امام رضا# (شهید چراغچی 21) برگزار شد، با اشاره به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلَّا اللَّهَ ۖ فَعَسَىٰ أُولَٰئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ» (توبه، 18)، جریان انقلاب اسلامی با رهبری امام عظیم‌الشأن را حرکتی مسجدمحور دانست.

وی شکل‌گیری حرکت انقلاب اسلامی و پیروزی آن که تحقق آرزوی انبیا و اولیای الهی بود را با محوریت مساجد به‌عنوان دارالحکومه اسلام دانست که این مسجدمحوری در جریان دفاع مقدس و بعد از آن نیز ادامه یافت، اما در ساختارسازی‌هایی که هم‌عرض مساجد صورت گرفت مثل ایجاد فرهنگ‌سراها، محوریت نقش و کارکرد مسجد کمی کاهش یافت که حاصل نفوذ تفکر لیبرال در بعضی دولت‌ها بود.

وی تحقق اهداف انقلاب اسلامی را نیازمند تقویت بنیه در مسائل فرهنگی با محوریت مساجد دانست و گفت: هدف انقلاب، زمینه‌سازی رسیدن به تمدن اسلامی است که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم، سه مسئله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی را مطرح می‌کنند و رسیدن به این موارد راهی جز محوریت مساجد ندارد و مسجد باید جامعه پیرامون خود را پردازش، دینی و قرآنی کند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفت: تهاجم دشمنان انقلاب، بعد از جریان دفاع مقدس، تبدیل به تهاجم فرهنگی شد و رهبر معظم انقلاب با عناوین مختلف این خطر را گوشزد کردند، بنابراین پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید پایگاه مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن و پایگاه تقویت بنیه فکری و فرهنگی در جامعه اسلامی باشد.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب، در تیرماه امسال نسبت به اینکه مساجد باید آباد و زنده باشند، نقش‌آفرینی مساجد را جزو اصول زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی عصر$ دانست و بر آبادی مساجد توسط افرادی که باور به قیامت دارند، تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع، دو هدف کنونی تهاجم فرهنگی را ایجاد تردید در باورهای فکری و اعتقادی نسل جوان با الگوسازی در فضای مجازی و نیز تضعیف پشتوانه مردمی انقلاب اسلامی دانست و گفت: یکی از مظاهر اینکه مردم پشت سر نظام و انقلاب هستند، موضوع انتخابات است و دشمن می‌خواهد انتخابات را کم‌رونق کند تا بگوید مردم پای انقلاب نیستند.

وی با اشاره به راهکارهای مقابله با این دو تهاجم که نیاز به برنامه و اقدام دارد، گفت: باید برنامه هدفمندی برای تقویت ایمان و اعتقاد نوجوانان و جوانان پیرامون مسجد مثل دانش‌آموزان مدارس محله داشته باشیم که نیاز به اهتمام به مسائل فرهنگی در محله و مسجد و استفاده از فرصت مناسبت‌های مذهبی و ملی دارد.

وی حفظ شور و نشاط انقلابی محله پیرامون مسجد و تبیین مستمر ارزش‌ها و اهداف و دستاوردهای انقلاب اسلامی را راهکار دوم دانست و گفت: اگر به مردم یادآوری نکنیم که این انقلاب ریشه در قیام کربلا دارد و آنچه برای ما مهم بوده، دین خدا است، برنامه‌های دشمن اثر خود را می‌گذارد زیرا هرچه به ظهور منجی عالم بشریت نزدیک شویم، مبارزه دشمن سنگین‌تر می‌شود.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب نسبت به انتخابات پایان سال چهار راهبرد رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت را مطرح کردند که دو راهبرد آن مستقیم مربوط به مساجد است، گفت: زمینه رقابت سالم و تضارب آرا باید توسط مسجد فراهم آید و کسانی که بنای خدمت به انقلاب اسلامی را دارند در مساجد حضور یافته و برنامه‌های خود را به مردم بگویند و حرف مردم را بشنوند.

وی در پایان با تأکید بر اینکه مجموعه کانون‌های فرهنگی و هنری باید زمینه مشارکت حداکثری مردم را فراهم کنند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخابات را شاخص مهم نظام برای کورکردن چشم دشمنان و فرصتی برای تجدید قوای نظام اسلامی می‌دانند.

    بیان دیدگاه